50% van alle corona-besmettingen in Spanje heeft in maart de Britse variant

50% van alle corona-besmettingen in Spanje heeft in maart de Britse variant
Beeld: La Moncloa

50% van alle corona-besmettingen in Spanje heeft in maart de Britse variant

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Epidemioloog en directeur van het Coördinatiecentrum voor gezondheidswaarschuwingen en noodsituaties Fernando Simón die praktische elke dag de corona-cijfers bekend maakt en de pers te woord staat, heeft gezegd dat in maart de Britse corona-mutatie goed zal zijn voor meer dan 50% van alle besmettingsgevallen in Spanje.

De directeur van het ‘Centro de Coordinación de Alertas y Emergencias Sanitarias’ Fernando Simón is naast de minister van Volksgezondheid Salvador Illa het boegbeeld geworden van de corona-crisis in Spanje. 

De epidemioloog is in feite een ambtenaar die voor de Spaanse overheid werkt en tijdens de corona-crisis praktisch elke dag de pers te woord staat om de laatste corona-cijfers bekend te maken.

Maar Simón heeft al vaker voor controversiële opmerkingen gezorgd en er is vaak om zijn ontslag gevraagd maar voorlopig is hij er nog steeds, al is hij minder vaak op de televisie te zien. Dit keer sprak Simón over de Britse corona-mutatie en de Spaanse besmettingen.

Wat betreft de Britse corona-variant zei de epidemioloog recent nog dat de impact marginaal zal zijn in Spanje op het moment dat er slechts 70 gevallen bekend waren, dat was op 11 januari. Maar nu zegt Simón dat de Britse variant waarschijnlijk goed zal zijn voor 40% tot meer dan 50% in de maand maart. Dat geeft aan hoe snel deze variant om zich heen grijpt.

Aangezien de Britse corona-mutatie zeer besmettelijk is moeten volgens Fernando Simón alle mogelijke plaatsen waar contact mogelijk is vermeden worden. Hij is dan ook voorstander van de horeca sluiting en het reduceren van de groepsgrootte in het sociale leven. 

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.