skip to Main Content

“Spanje succesvol met aanpak crisis” aldus Zapatero in interview

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Redactie) Volgens de uitlatingen van premier Zapatero in een interview met persbureau Reuters, is Spanje succesvol met het terugwinnen van het vertrouwen van de financiële markten en het hervormen van de economie. “We winnen de strijd, maar ik blijf waakzaam want we moeten alle hervormingen doorvoeren die het vertrouwen hebben vergroot”, aldus Zapatero.

De Spaanse regering heeft een reeks bezuinigingen doorgevoerd om het begrotingstekort terug te dringen. Ook werd de pensioenleeftijd verhoogd en de arbeidswetten versoepeld. Het land wil het tekort van circa 9,3 procent in 2010 terugdringen tot 6 procent dit jaar. In 2013 moet het tekort uitkomen op 3 procent.

De angst bestond dat Spanje, de op drie na grootste economie van de eurozone, net als Griekenland en Ierland noodsteun zou moeten aanvragen. “Ik moet eerlijk toegeven dat ik minder dan een jaar geleden grote twijfels had. Ik voelde het direct”, aldus Zapatero.

De premier denkt niet dat er nog grote spanningen komen op Spaans schuldpapier, ondanks dat de rente een stuk hoger ligt dan op Duitse obligaties. “Ik verwacht geen spanningen op Spaans schuldpapier. We moeten het renteverschil met Duitse obligaties terugbrengen om onze financieringskosten te verbeteren. De hervormingen van het financiële systeem en de spaarbanken zullen bijdragen aan de reductie van onze risicopremie.”

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend