skip to Main Content
Vader vermoordt zoon en dochter, zet huis in brand en pleegt zelfmoord in Getafe

Vader vermoordt zoon en dochter, zet huis in brand en pleegt zelfmoord in Getafe

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De 46-jarige vader van een zoon van dertien en een dochter van acht jaar heeft zijn kinderen verdronken om daarna de woning in brand te zetten en later zelfmoord te plegen door voor de trein te springen in de gemeente Getafe nabij Madrid. Het is een nieuw familiedrama waarbij de moeder alleen wordt achtergelaten en de hele stad geëmotioneerd is, ook omdat de familie redelijk bekend en geliefd is/was.

Autopsie heeft inmiddels uitgewezen dat de twee kinderen voordat de woning in brand werd gezet al waren verdronken. Dat houdt dus in dat de kinderen van acht en dertien reeds overleden waren toen de vader besloot de woning in brand te zetten. Na deze gruwelijke en onbegrijpelijke daad sprong de man voor de trein om zelfmoord te plegen.

Volgens de moeder Raquel M.M, die dus nu én geen kinderen én geen echtgenoot meer heeft, had haar man José Albert G.L. geen enkele reden om hun kinderen te doden en zelfmoord te plegen. Ze sprak tevens het gerucht tegen dat ze in een echtscheiding zaten, iets wat gemeld werd door de kranten maar wat volgens haar niet waar is. Ook is er nooit sprake geweest van partnergeweld volgens Raquel en was haar echtgenoot een fantastische vader die zijn werk had opgegeven om voor zijn gehandicapte zoon en jonge dochter te zorgen.

De twee kinderen die nu door hun vader om het leven zijn gebracht zijn de 13-jarige Alejandro die een hersenverlamming had en de 8-jarige Marina. José Albert heeft zijn kinderen gedood door hen te verdrinken en daarna op het bed te leggen om later de woning in brand te zetten. De man heeft voor zijn vrouw en familie een brief achtergelaten voordat hij voor de trein sprong om zelfmoord te plegen. José Albert rechtvaardigt zijn acties omdat hij wilde dat zijn kinderen niet meer zouden lijden, met name vanwege de hersenverlamming van zoon Alejandro.

Niemand in Getafe begrijpt echter waarom de 13-jarige Alejandro dan dood moest en al helemaal niet waarom zijn zusje Marina ook om het leven gebracht moest worden. En waarom werd de woning in brand gezet, ook een onverklaarbare reden. Volgens de moeder van de kinderen is José Alberto blijkbaar gek geworden en heeft hij zijn gezond verstand verloren door deze verschrikkelijke daad te plegen en daarna ook nog te rechtvaardigen.

Foto: La Vanguardia

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken