skip to Main Content
Kasteel van Playa Blanca (LZ) ontsierd door paviljoen

Kasteel van Playa Blanca (LZ) ontsierd door paviljoen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

kasteel-1Kasteel van Playa Blanca (LZ) ontsierd door paviljoen

door Johan Brisson

Het Castillo de las Coloradas is gebouwd op de landtong Punta de Aguila en torent 20 meter uit boven de zee. Je kan het van ver zien. Op de achtergrond zien we Playa Papagayo en het eiland Fuerteventura. Dat was tot voor kort zo. Vandaag wordt de omgeving van het kasteeltje, met klokkentoren, ontsierd door een monster van een info-paviljoen.

Die klokkentoren was vroeger bedoeld om de bevolking tijdig te kunnen waarschuwen voor aankomende zeerovers. Nu staat er een gesubsidieerd paviljoen voor het kasteel. “Is het de bedoeling om nu de bezoekers af te schrikken om tot hier te wandelen?” vraagt Hans Van Rosendaal zich luidop af.
Vanop de wandeldijk had je een prachtig panorama met het ronde Castillo op de voorgrond. Nu staat hier een infokiosk in lelijke formica-platen.

kasteel-2

Een informatiebord laat de bezoekers fier weten dat dit project 127.453 Euro heeft gekost. De werken waren einde april klaar. Het info-lokaal is nooit open voor bezoekers. In het project werd ook een belichting van het kasteel voorzien. Helaas is hier niets van te zien.

Blijkbaar mag dit hier zomaar gebouwd worden, terwijl elders honderden onafgewerkte vakantiehuizen afgesloten werden omdat ze er illegaal gebouwd zouden zijn. Wij vragen ons af hoe dit project ooit een goedkeuring heeft gekregen. Hopelijk verdwijnt dit gedrocht snel zodat de vele bezoekers opnieuw kunnen genieten van het prachtige panorama.

kasteel-3

Anders

Dit artikel is aangeleverd en aangepast door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top
×Close search
Zoeken