UPDATE 81: +56 corona-doden en +446 positief geteste personen in Spanje

UPDATE 81: +56 corona-doden en +446 positief geteste personen in Spanje
Beeld: 123rf

MADRID – Sinds onze laatste dagelijkse update over de coronavirus crisis in Spanje is het aantal op COVID-19 positief geteste personen op vrijdag 22 mei met 446 gestegen naar 234.824 personen. Daarnaast zijn er ook nieuwe COVID-19 doden bijgekomen waardoor dit aantal met 56 is gestegen naar 28.628 overleden personen. Het aantal herstelde corona-patiënten wordt niet meer gepubliceerd maar is boven de 150.000 gestegen. Er zijn 123 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld waarvan 20 personen op de intensive care.

Op verzoek van diverse lezers hebben we besloten toch maar weer de dagelijkse corona-cijfers te publiceren. We begrijpen dat veel mensen geen andere mogelijkheid hebben om deze cijfers te zien dus zullen wij deze elke dag plaatsen. LET OP: deze worden sinds 18 mei in de namiddag gepresenteerd dus deze worden later op de dag geplaatst. De dagelijkse cijfers van de actieve gevallen en herstelde personen worden niet meer gepubliceerd.

De gegevens over positief geteste personen, sterfgevallen en ziekenhuisopnames worden elke dag door het Ministerio de Sanidad in de namiddag (rond 18:00 uur) bekend gemaakt in Spanje. Daarbij gaat het alleen om de positief op COVID-19 geteste personen in Spanje terwijl men er vanuit kan gaan dat er meer besmette personen zijn omdat niet iedereen getest wordt.

Vrijdag 22 mei

Dit zijn de dagelijkse gegevens van het Ministerie van Volksgezondheid o.a. die HIER en HIER te vinden.

* Doordat lang niet iedereen getest wordt, ligt het werkelijke aantal positief geteste personen en sterfgevallen hoger. Dit zijn echter de officiële cijfers.

Positief getest446
Overleden56
Ziekenhuisopnames123
Intensive Care20
Totaal positief getest234.824
Totaal hersteld *150.376 *
Totaal overleden 28.628
Totaal ziekenhuisopnames124.642
Totaal Intensive Care11.462
* Het aantal actieve gevallen en herstelde personen wordt niet meer dagelijks gepubliceerd.

Grafiek: Aantal sterfgevallen per dag

Grafiek: Aantal positief geteste personen per dag

Grafiek: Totaal aantal sterfgevallen in Spanje

Grafiek: Totaal aantal positief geteste personen in Spanje

Oversterfte

Het werkelijke aantal mensen dat in Spanje overlijdt aan de gevolgen van het coronavirus is hoger dan de gemelde aantallen die dagelijks bekend worden gemaakt. Het Ministerie van Volksgezondheid en het Sistema de Monitorización de la Mortalidad diaria (MoMo) monitoren de sterftecijfers in Spanje. Niet alle mensen die in Spanje overlijden zijn getest op COVID-19. Door naar het totaal aantal overledenen per week te kijken zoals bijgehouden door het MoMo – dus ongeacht de doodsoorzaak – ontstaat een completer beeld van de situatie in Spanje en kan er gesproken worden van een oversterfte.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
6 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Fijn dat het weer terug is.

Veel dank, heb het gemist.

Mooi dat deze weer terug is.

Dankjewel.

Dus toch!

Is het ook bekend waar die aantal vandaan komt?

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.