skip to Main Content
Politie Cartagena zoekt daders van het in teer gooien van puppy’s

Politie Cartagena zoekt daders van het in teer gooien van puppy’s

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

teer1çMURCIA – De politie van Cartagena heeft naast een eigen onderzoek ook de hulp ingeroepen van de bevolking bij het zoeken en vinden van de laffe dader(s) die drie honden puppy’s in teer hadden gegooid. Diverse vrijwilligers wisten op tijd de honden te redden uit een vijver van teer en de honden meteen te wassen. Een van de puppy’s heeft men moeten laten inslapen vanwege de te erge verwondingen.

Alles gebeurde vorige week donderdag toen het dieren opvangcentrum La Portalico een telefoontje kreeg dat er drie honden waren gesignaleerd in een vijver van teer midden in de natuur. Diverse vrijwilligers haasten zich naar de plek om daar drie puppy’s aan te treffen die vast zaten in het asfalt en teer.

Met de hulp van een tiental personen wisten de vrijwilligers uiteindelijk de puppy’s uit het harder wordende teer te halen en over te brengen naar een dierenkliniek om de honden schoon te maken. Helaas is een van de puppy’s overleden doordat de honden veel teer naar binnen hebben gekregen waardoor de honden nog maar nauwelijks hun bekken open konden doen.

Na meerdere schoonmaakbeurten zijn de vrijwilligers er in geslaagd om de twee overgebleven puppy’s gezond te verplaatsen naar het opvangcentrum in Cartagena.

De politie is een onderzoek gestart en heeft daarbij de hulp gevraagd van de bevolking om de laffe dader of daders op te sporen. Deze persoon of personen staan celstraffen te wachten vanwege dierenmishandeling. De gemeente heeft tevens beloofd zich actief te gaan inzetten omdat bij de bevrijding van de honden ook twee ambtenaren betrokken waren.

Lees het hele verhaal (in het Spaans) op de Facebook pagina van El Portalico – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken