Drie gebieden in Huesca terug naar fase 2 vanwege corona-uitbraken

Drie gebieden in Huesca terug naar fase 2 vanwege corona-uitbraken
Beeld: Espesa.es
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

HUESCA – Volgens het Ministerie van Volksgezondheid zijn er de laatste weken 36 nieuwe corona-uitbraken gemeld in Spanje maar minister Salvador Illa heeft aangegeven dat deze allemaal onder controle zijn. Er is echter een gebied in Spanje waar men drastische maatregelen heeft moeten nemen door in plaats van door te gaan met de nieuwe normaliteit terug te gaan naar fase 2 van het de-escalatieproces. De reden daarvoor zijn nieuwe corona-uitbraken in drie gebieden in de provincie Huesca in Aragón.

Er is in Spanje weliswaar sinds zondag 21 juni een einde gekomen aan de noodtoestand en het de-escalatieproces maar dat wil zeker niet zeggen dat het coronavirus plotseling is verdwenen. Meer versoepelingen, meer bewegingsvrijheden en de komst van miljoenen buitenlandse toeristen zorgen ervoor dat men zich met name bij de gezondheidsinstellingen grote zorgen maakt over wat eventueel kan komen.

Daarmee bedoelt men nieuwe besmettingsgevallen en nieuwe corona-uitbraken waarvan er de afgelopen weken 36 zijn geregistreerd. Volgens het Ministerie van Volksgezondheid zijn deze onder controle op de nieuwe uitbraken in de provincie Huesca in Aragón na. Daar heeft men op regionaal niveau besloten om in drie ‘comarcas’ ofwel deelgebieden terug te keren naar fase 2 van het de-escalatieproces en de daarbij horende beperkingen.

Het gaat om de ‘comarcas’ La Litera, Cinca Medio en Bajo Cinca waar in twee gemeenten, te weten Zaidín en Binéfar op de grens met de autonome regio Catalonië en de provincie Lerida nieuwe corona-uitbraken zijn gemeld. Het gaat om nieuwe besmettingsgevallen bij het personeel dat in de landbouwsector werkt waarvan sommige direct verband hebben met de werkplaats terwijl er ook personen buiten deze bedrijven besmet zijn geraakt. 

De meeste besmettingen werden geregistreerd bij het fruitbedrijf Espesa waar zondag 187 PCR-tests werden uitgevoerd en waar 25 besmette personen zijn geregistreerd. Deze personen hebben contact gehad met andere mensen waar nu naar gezocht wordt om ook hen te testen op het coronavirus waardoor het aantal besmettingsgevallen kan stijgen.

Er is geen noodtoestand meer in Spanje dus de Spaanse regering kan niet meer eisen of afdwingen dat men zich niet mag bewegen tussen deze regio’s en andere provincies maar de regionale autoriteiten in Aragón hebben maatregelen ingesteld die te vergelijken zijn met fase 2 van het de-escalatieproces. 

Daaronder minder bewegingsvrijheden, de tijdvakken om te wandelen voor o.a. de ouderen, groepen van minder dan 15 personen, minder capaciteit in bars en restaurants, minder mensen op de terrassen etc.

Beeld: Heraldo.es
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.