skip to Main Content
Dieren hebben dezelfde rechten als mensen in een Klein Spaans dorp in Valladolid

Dieren hebben dezelfde rechten als mensen in een Klein Spaans dorp in Valladolid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

perros2VALLADOLID – De gemeente van het kleine dorp Trigueros del Valle in de provincie Valladolid in de deelstaat Castilla y Léon heeft besloten dat de dieren die daar leven dezelfde rechten hebben als de iets meer dan 300 inwoners. Via een nieuwe wet zijn de dieren zoals honden en katten gelijk aan alle andere (menselijke) inwoners.

Met deze wetswijziging wil de gemeente voorkomen dat er dieren mishandeld worden of in de steek gelaten worden en dat de levensomstandigheden gelijk zijn aan die van de inwoners van het dorp. Een van de redenen is ook om de honden en katten op gelijke voet te zetten met de mensen omdat deze huisdieren al eeuwen onder de mensen wonen en gezien kunnen worden als gelijken.

Naast de wetswijziging in voordeel van de dieren wil de gemeente ook dat de inwoners zich meer gaan bemoeien met het wel en wee van de huisdieren, en dan met name diegene die in de steek worden gelaten, ziek en oud zijn of mishandeld worden. Aangezien de dieren nu op gelijke hoogte staan als de mensen is men verplicht om de dieren te helpen. Datzelfde geldt ook voor de werkzaamheden van castratie en sterilisatie van in het wild wonende katten in en rondom het dorp.

Andere dorpen in de omgeving en provincie Valladolid hebben ook al aangegeven dat zij interesse hebben om de wet zo aan te passen dat de huisdieren op gelijke hoogte staan als de inwoners va hun dorp – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken