skip to Main Content
Nieuw hondenstrand Barcelona eindelijk geopend

Nieuw hondenstrand Barcelona eindelijk geopend

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

hondenstrand barcelonaBARCELONA – De Catalaanse hoofdstad Barcelona heeft eindelijk haar eigen strand waar de eigenaren met hun geliefde huisdieren kunnen genieten van het zand, de zon en de zee. Het speciale afgezette stuk strand is 1.250 vierkante meter groot, ligt aan het uiteinde van de Platja Llevant en er kunnen/mogen maximaal 100 honden tegelijk in. Het eerste hondenstrand van Barcelona zal tussen 19 juli en 25 september open zijn om te evalueren of het een succes is of niet. Mocht dat zo zijn dan kan het strand wellicht elk jaar gedurende de zomer open.

De gemeente Barcelona heeft een wens van vele hondeneigenaren in de stad Barcelona waar gemaakt en gehoor gegeven aan de vele vragen van inwoners, een eigen hondenstrand gedurende de zomermaanden. Sinds 19 juli kunnen de eigenaren met hun huisdieren samen genieten van de zee, het strand en de zon. Op het speciaal afgezette stuk strand kunnen de honden los rondlopen en zijn er speciale douches neergezet, twee voor mensen en een speciale voor honden.

Daarnaast zijn er drinkwater punten, informatiepanelen en meer dan genoeg afvalbakken waar de eigenaren de hondenpoep in kunnen doen. Om de hygiëne te waarborgen van het hondenstrand wordt er elke dag meermaals schoongemaakt en worden uiteraard aan de eigenaren van de honden gevraagd om mee te helpen om het strand schoon te houden, iets wat eigenlijk vanzelfsprekend is.

In principe mag men het hele jaar door al met honden op het strand van Barcelona komen behalve gedurende de drukke zomermaanden wanner de stranden voor de zonaanbidders bestemd zijn. Daarom is er nu een speciaal stuk strand zodat de honden ook in het zeewater kunnen afkoelen gedurende de warme zomermaanden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken