skip to Main Content
Spaanse post heeft in heel Spanje 1.606 nieuwe werknemers nodig

Spaanse post heeft in heel Spanje 1.606 nieuwe werknemers nodig

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

spaanse post correosMADRID – Correos, de Spaanse post, heeft in heel Spanje maar liefst 1.606 nieuwe werknemers nodig. Iedereen die voldoet aan de omschrijving, die te vinden is op de website van Correos, kan zich inschrijven via diezelfde website maar men moet wel 10 euro betalen om mee te dingen naar een van de banen. Men heeft nog tot 30 juli de tijd om te solliciteren voor een nieuwe vaste baan bij de Spaanse post.

De Sociedad Estatal de Correos y Telégrafos S.A., oftewel de Spaanse post, heeft nieuwe werknemers nodig en het is nu mogelijk om te solliciteren. In principe worden er arbeiders gezocht in heel Spanje maar er zijn steden waar meer mensen nodig zijn zoals de 375 personeelsleden in Madrid of 134 werknemers in Barcelona en 88 mensen in Málaga.

Er zijn banen in verschillende afdelingen van de Correos zoals de verspreiding van de post in plattelandsgebieden (rural), postbodes in de steden, de afdeling rangschikking van de post, klantenservice, baliemedewerkers, verpakking, logistiek, etc. Sollicitanten kunnen zich slechts in een provincie inschrijven via de speciale website van Correos zelf en men dient via diezelfde website 10 euro te betalen om deel te kunnen nemen aan het sollicitatieproces door het online formulier in te vullen.

Volgens de vakbonden is het goed nieuws dat er eindelijk nieuwe werknemers gezocht gaan worden maar men benadrukt dat dit nog lang niet voldoende is om de tenminste 6.000 ontbrekende arbeiders aan te vullen. Maar een begin is er en dat is goed nieuws.

In heel Spanje heeft de Spaanse post meer dan 58.000 mensen in dienst, bezorgt men 5 miljard brieven, pakjes en enveloppen per jaar in meer dan 19 miljoen huishoudens en 2 miljoen bedrijven. Dat gebeurt via 1.821 logistieke punten en via 7.676 postkantoren die verdeeld over heel Spanje te vinden zijn. De laatste jaren heeft de Spaanse post, mede vanwege de stijgende verkopen via internet, flinke concurrentie erbij gekregen van de grote, vaak internationale leveranciers en koeriersdiensten zoals UPS en FedEx maar ook de Spaanse diensten zoals SEUR – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken