skip to Main Content
Vakanties naar Spanje worden het meeste via internet geboekt

Vakanties naar Spanje worden het meeste via internet geboekt

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Er wordt steeds meer online, dus via gespecialiseerde websites, naar vakantiereizen gezocht in Nederland en daarnaast ook geboekt. Spanje is daarbij volgens de resultaten van onderzoeksbureau Meltwater de meest populaire reisbestemming. Spanje wordt gevolgd door Frankrijk en daarna Turkije. Meltwater heeft zich bij deze cijfers gebaseerd op miljarden openbare digitale bronnen die het bedrijf analyseerde.

Spanje is met 21,3 procent de populairste en meest gezochte online vakantiebestemming. Spanje wordt gevolgd door Frankrijk met 19,2 procent en Turkije met 13,7 procent. De top 3 van de periode februari tot en met juni in 2016 zag er eigenlijk precies hetzelfde uit als de top drie van 2015 gedurende dezelfde periode. Men heeft geconstateerd dat Spanje als vakantieland een ware opmars beleeft en zelfs dit jaar nog populairder is geworden vanwege de spanningen tussen Turkije en Nederland begin dit jaar. Deze gegevens zijn echter nog niet verwerkt in de onderzoeksresultaten.

Spaanse gegevens

Bij gebrek aan duidelijke cijfers van bijvoorbeeld het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over de aantallen Nederlanders die in 2016 en dit jaar naar Spanje zijn gekomen, kijken we naar de Spaanse cijfers. Volgens de Spaanse gegevens van het Spaanse Bureau voor de Statistiek (INE) zijn er gedurende 2016 maar liefst 75,6 miljoen buitenlandse toeristen naar Spanje gekomen voor een vakantie. Van dat aantal waren er vorig jaar 3.371.811 Nederlanders die voor een kort of lang verblijf naar Spanje kwamen, een stijging van 9,2% ten opzichte van 2015. Naast de ruim 3 miljoen Nederlanders kwamen er ook 2.309.535 Belgen naar Spanje gedurende 2016, tevens een stijging van 2,5%.

2017

Gedurende de eerste vijf maanden van dit jaar (dat zijn voorlopig de actuele gegevens) zijn er ook al weer 1,2 miljoen Nederlanders naar Spanje gekomen voor een vakantie en/of bezoek, een 3,7% meer dan dezelfde periode in 2016. Er kwamen ook weer meer Belgen naar Spanje met een stijging van 7,6% waardoor het totaal kwam te staan op 808.473 vakantiegangers. Nu is het bijna eind juli en zullen de aantallen wel weer gestegen zijn, zeker nu de zomervakantie is begonnen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Inmiddels zal het cijfer voor Turkije nog wel verder gezakt zijn en dat is volkomen terecht. Je wilt toch voor geen goud naar zo’n land waar alle mensenrechten met voeten worden getreden en bepaalde bevolkingsgroepen domweg afgeslacht worden? Ik heb dan ook totaal geen begrip voor hen die daar nog wel heen gaan, omdat het er zo goedkoop is.

  2. heel gemakkelijk, vroeger vanuit de zetel je bestemming uitzoeken en boeken
    nu moeten wij dat niet meer doen, we wonen in Spanje, heerlijk
    als je kan, ook doen Sonia, het is fantastisch!!!!!!!

  3. Ik boek altijd via het Internet. Je hoeft je niet te verplaatsen en kan rustig je keuze maken.
    Alvorens je vertrek kan je alles printen.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken