skip to Main Content
UFO waarnemingen boven Spanje
123rf

UFO waarnemingen boven Spanje

MADRID – Recent heeft de Amerikaanse Marine in The New York Times toegegeven dat er tenminste drie UFO waarnemingen zijn boven de Verenigde Staten die als authentiek en dus onverklaarbaar worden gezien. Maar ondanks wat tv-series en films de mensen wil laten geloven, UFO’s vliegen niet alleen boven de VS maar ook boven andere landen waaronder Spanje.

In 1991 begon het Spaanse ministerie van Defensie met een proces van declassificatie van documenten met betrekking tot de waarnemingen van vreemde fenomenen, ook bekend als UFO (Unidentified Flying Object) wat de benaming is voor Ongeïdentificeerd Vliegend Voorwerp, in het Spaans OVNI (Objeto volador no identificado).

Het gaat dus in dit geval om objecten die men heeft gezien waar geen duidelijke verklaring voor te geven is. De UFO of OVNI wordt in de meeste gevallen gezien als een vliegend object van buitenaardse wezens, iets dat vooral door de filmindustrie populair is geworden.

Spanje

Volgens een 1.900 pagina’s tellend rapport van het Ministerie van Defensie hebben er van 1962 tot en met 1995 gedurende 33 jaar vele onverklaarbare zaken plaatsgevonden. Hieronder bevinden zich ook 80 meldingen van UFO’s boven het Spaanse luchtruim. 

Wat opvalt is dat het merendeel van deze waarnemingen van vreemde verschijnselen plaatsvonden bij de Canarische Eilanden met een aantal tussen de 10 en 12 waarnemingen. Daarbij werd het eiland La Palma blijkbaar het meeste bezocht door de ‘extraterrestres’.

De Canarische Eilanden worden gevolgd door de provincie Madrid met 9 meldingen en de provincie Barcelona met 7 waarnemingen van UFO’s. Op de grens tussen Extremadura en Andalusië werden 5 waarnemingen gemeld terwijl dat aantal 4 bedraagt bij de Balearen, vooral Mallorca en Menorca. Verder waren er nog twee meldingen in de provincie Castellón en daarna meerdere waarnemingen verspreid over heel Spanje.

1968

Uit de gegevens is gebleken dat het jaar 1968 een van de populairste jaren was betreft UFO waarnemingen met 16 ‘avistamientos’ in totaal, veel meer dan gedurende de andere jaren. Volgens de gegevens in het rapport vond de eerste waarneming plaats boven San Javier in Murcia op 6, 7 en 13 augustus 1962. De laatste waarneming gebeurde in 1995 bij Morón de la Frontera in Sevilla, Andalusië.

Na 1995?

Het is niet helemaal duidelijk wat er gebeurd is na 1995, het laatste jaar in het vrijgegeven rapport. Zijn de gegevens vanaf 1996 tot op heden dan nog opgesloten bij Defensie en worden deze niet vrijgegeven? Waren er geen waarnemingen meer in Spanje en laten de UFO’s Spanje links liggen? Er zijn nog veel vragen die beantwoord moeten worden, wellicht een werkje voor de Spaanse X-files en detectives Mulder en Scully.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
 1. In de huidige high tech wereld worden natuurlijke verschijnselen in de lucht vertaald als vliegtuigen, helicopters, raketten, drones, en/of UFO’s.
  Graniet wordt in de aarde gevormd en wanneer graniet rots onder druk staat schieten er licht ballen in de lucht. Vroeger zag men bij moerassig gebied ook legendarische lichtjes, hoe moerasgas tot ontbranding kwam is echter onbekend. In Mook (Nederland) is een oude kapel gewijd aan “Onze Lieve Vrouw van de Dwaal lichten”. Volgens een hedendaagse theorie zouden UFO’s ook verschijnselen kunnen zijn uit een parallele wereld.

 2. Ze zullen er ongetwijfeld zijn, want ik ben niet zo arrogant om te denken dat wij de enige levende en intelligente wezens in die enorme onmetelijke ruimte zijn.
  Alleen ons eigen zonnestelsel, de Melkweg herbergt duizenden zonnen en planeten.
  Deze planeten hoeven niet perse de bouwstenen te hebben die op de aartde voor het leven hebben gezorgd.
  Er zal ook heus een levensvorm kunnen zijn ontstaan met heel andere bouwstenen dan koolstof en waterstof.
  We zullen ooit wel eens gaan kennismaken, en ik hoop dan maar dat ‘ze’ vriendelijker dan onze soort.

 3. Misschien heel raar maar……ik heb ook echt interesse in de UFO’S, wat zou het fijn zijn er ooit ėėntje in’t echt te zien.
  Het blijft mij enorm boeien, ondanks dat ik een vrij nuchter persoon ben, kom maar op……😜👌❣🌷🌷🌷

 4. De waanzin viert hoogtij. De gekte , de krankzinnigen op deze planeet. waar en wanneer stopt deze gek makerij. Als er zoiets zou bestaan als leven in deze zo onmetelijke ruimte dan is het nog meer te beroerd voor woorden. Ik heb een grote hekel aan dom gezwets. Kijk om je heen en zie in elk land hoe gek en doorgeschoten de massa is.. Zij moorden zelfs hun gelijken door zieke geesten. Echt niet meer te bevatten deze doorgedraaide wereld. Ik haat het. ik verafschuw de primitieve stilstand. De blokkade die probeert alles aan te tasten. Te besmetten met rare verzonnen verhalen. Weg wezen en kom nooit meer terug. Verdwijn in de leegte.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken