skip to Main Content

Schapen vullen de straten van de hoofdstad van Spanje, Madrid

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

trashumanciaMADRID – Zondag 22 oktober is het de dag van La Fiesta de la Trashumancia wat traditiegetrouw elk jaar duizenden schapen en hun herders naar het centrum van Madrid brengt en de straten vult met het pure plattelandsleven. Het blijft een apart fenomeen om duizenden schapen, herders en schaapshonden te zien in het centrum van een normaal gesproken drukke stad.

Het is alweer de 24e keer dat de Fiesta de la Trashumancia gevierd wordt waarbij de schapen hun traditionele Cañada Real volgen, de oorspronkelijke route die bewandeld wordt sinds het jaar 1273. De kudde loopt de route van de Casa de Campo, nabij de Plaza de la Villa, naar de Puerto del Sol in het centrum van de stad en het land om daarna te eindigen bij de Puente del Rey. De herders en begeleiders hebben allemaal hun typische klederdracht aan wat de traditionele sfeer versterkt.

De schapen staan sinds vrijdag in het Casa de Campo park in Madrid waar ze vanaf zondagochtend 10 uur het centrum van de stad in zullen lopen. Het Fiesta de Trashumancia is een feest wat weer sinds 1994 wordt gevierd maar eigenlijk al teruggaat naar de middeleeuwen.

Deze wandeling door het centrum is niet alleen traditie maar wordt elk jaar ook steeds meer een protest aangezien er steeds meer graasgronden verdwijnen en de herders op minder plaatsen terecht kunnen met hun schapen. Hoe dan ook, het zal weer een bont spektakel worden in het normaal gesproken drukke centrum van Madrid waar men nu niet eens een keer de claxons van de auto’s zal horen maar de belletjes van de schapen en het blaffen van de herdershonden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
 1. Ja dit is een grandioos leuk feest voor de schapen. Het is een mooie gezicht in het centrum.

  Dit is ieder jaar in Madrid.

 2. Ja dit is een grandioos leuk feest voor de schapen.
  De dieren worden gelukkig niet mishandeld.
  Dit is ieder jaar in Madrid.

 3. eindelijk eens een feest met dieren in Spanje, waar ze niet gekweld of vermoord worden.

  1. Deel volledig jou mening want ook een beetje nostalgisch en waarschijnlijk prachtig om te zien.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken