Madrid zegt dat kinderen in de pauze mondkapjes af mogen doen maar dat mag niet volgens de wet

Madrid zegt dat kinderen in de pauze mondkapjes af mogen doen maar dat mag niet volgens de wet
Beeld: Europa Press

Madrid zegt dat kinderen in de pauze mondkapjes af mogen doen maar dat mag niet volgens de wet

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De regionale premier van de Madrid regio Isabel Díaz Ayuso heeft op donderdag gemeld dat alle kinderen vanaf volgende week de mondkapjes af mogen doen tijdens het speelkwartier of pauze. Het probleem is echter dat dit indruist tegen de wet die met medeweten van de regio madrid werd aangenomen en geldt voor heel Spanje. Daarom zegt het Ministerie van Volksgezondheid dat kinderen hun mondkapje af mogen doen als dat gebeurt in de buitenruimtes en alleen als de anderhalve meter afstand gehandhaafd kan worden.

Isabel Díaz Ayuso zoekt als regionale premier van de Madrid regio opnieuw de confrontatie met de centrale regering door het dragen van het mondkapje in het speelkwartier of pauze voor alle scholieren in de regio niet meer te verplichten vanaf maandag 25 oktober. 

Het probleem is echter dat dit volgens de landelijke wet zoals vermeld in de ‘Declaración de Actuaciones Coordinadas en Salud Pública frente a la COVID-19 para centros educativos durante el curso 2021-2022’ die ook door de Madrid regio werd geaccepteerd niet is toegestaan.

Nadat de Spaanse pers hierover schreef werd door de regionale overheid in de Madrid regio een verandering aangebracht in hun persbericht om aan de huidige corona-regels te voldoen door te melden dat het mondkapje alleen af mag als er sprake is van 1,5 meter afstand.

Praktisch alle regionale overheden verplichten leerlingen nog steeds om zowel in de klaslokalen, gangen en gemeenschappelijke ruimtes als buiten tijdens de pauze of het speelkwartier het mondkapje te dragen. Alleen in Asturië, Baskenland, Catalonië en Navarra heeft men gezegd dat leerlingen hun mondkapje af mogen doen als ze in een buitenruimte zijn en als de 1,5 meter afstand gewaarborgd is of als dit tijsen een activiteit zoals sporten noodzakelijk is.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.