Wellicht einde aan lokale lockdowns en horeca sluiting in Valencia regio

Wellicht einde aan lokale lockdowns en horeca sluiting in Valencia regio
Beeld: 123rf

Wellicht einde aan lokale lockdowns en horeca sluiting in Valencia regio

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 11 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De regionale kranten schrijven dinsdag over niets anders. De regionale overheid zou aan het overwegen zijn om de lokale lockdowns van gemeenten van meer dan 50.000 inwoners dit weekend al op te heffen. Daarnaast wordt er gesproken over de mogelijke gedeeltelijke opening van de horeca vanaf maandag 1 maart.

Of dit allemaal doorgaat is nog niet bekend en daarover moet nog beslist worden maar de kans is aanwezig dat er geen lokale lockdowns meer zullen zijn en dat de horeca in de Valencia regio weer gedeeltelijk open mag.

De huidige corona-maatregelen zullen aanstaande maandag 1 maart eindigen en omdat de epidemiologische situatie beter is in de regio zullen er versoepelingen komen. Welke dat zijn is nu nog niet bekend maar er zijn geruchten.

Horeca

Wat betreft de horeca wordt gesproken over een opening van de terrassen met maximaal 6 personen aan een tafel. Maar de horeca eigenaren willen dat naast de terrassen ook 30% binnen open gaat en niet tot 17 of 18 uur maar tot aan de avondklok wat 22 uur is.

De bars en restaurants in de autonome regio zijn al 40 dagen gesloten en hopen en eigenlijk eisen dat ze vanaf 1 maart weer deels kunnen openen. Daarover wordt door vertegenwoordigers van de horeca en de regionale overheid over gediscussieerd.

Het plan van de regionale overheid is: terrassen open tot 17 of 18 uur, binnen gesloten en maximaal 6 personen aan tafel. 15 dagen later zou het mogelijk zijn om voor 50% binnen open te gaan. Maar de horeca eigenaren willen: terrassen en binnen open met 30% tot 22 uur.

Lokale lockdowns

Zoals bekend zijn er lokale lockdowns van vrijdag 15 uur tot maandag 6 uur in de Valencia regio voor die gemeenten van 50.000 en meer inwoners.

Daarbij gaat het om in de Provincie Valencia: Valencia, Torrent, Gandia, Paterna en Sagunt; Provincie Alicante: Alicante, Elche, Torrevieja, Orihuela, Benidorm, Alcoy, Sant Vicent del Raspeig, Elda-Petrer en Alicante; Provincie Castellón: Castellón en Vila-real.

Er wordt over gesproken dat daar vanaf dit weekend wellicht al een einde komt. Wat zeker is dat deze lokale lockdowns vanaf volgende week geannuleerd zullen worden, aldus de lokale en regionale kranten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.