menu: rubrieken, zoeken & meer

Wellicht einde aan lokale lockdowns en horeca sluiting in Valencia regio

Wellicht einde aan lokale lockdowns en horeca sluiting in Valencia regio
Beeld: 123rf

Wellicht einde aan lokale lockdowns en horeca sluiting in Valencia regio

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – De regionale kranten schrijven dinsdag over niets anders. De regionale overheid zou aan het overwegen zijn om de lokale lockdowns van gemeenten van meer dan 50.000 inwoners dit weekend al op te heffen. Daarnaast wordt er gesproken over de mogelijke gedeeltelijke opening van de horeca vanaf maandag 1 maart.

Of dit allemaal doorgaat is nog niet bekend en daarover moet nog beslist worden maar de kans is aanwezig dat er geen lokale lockdowns meer zullen zijn en dat de horeca in de Valencia regio weer gedeeltelijk open mag.

De huidige corona-maatregelen zullen aanstaande maandag 1 maart eindigen en omdat de epidemiologische situatie beter is in de regio zullen er versoepelingen komen. Welke dat zijn is nu nog niet bekend maar er zijn geruchten.

Horeca

Wat betreft de horeca wordt gesproken over een opening van de terrassen met maximaal 6 personen aan een tafel. Maar de horeca eigenaren willen dat naast de terrassen ook 30% binnen open gaat en niet tot 17 of 18 uur maar tot aan de avondklok wat 22 uur is.

De bars en restaurants in de autonome regio zijn al 40 dagen gesloten en hopen en eigenlijk eisen dat ze vanaf 1 maart weer deels kunnen openen. Daarover wordt door vertegenwoordigers van de horeca en de regionale overheid over gediscussieerd.

Het plan van de regionale overheid is: terrassen open tot 17 of 18 uur, binnen gesloten en maximaal 6 personen aan tafel. 15 dagen later zou het mogelijk zijn om voor 50% binnen open te gaan. Maar de horeca eigenaren willen: terrassen en binnen open met 30% tot 22 uur.

Lokale lockdowns

Zoals bekend zijn er lokale lockdowns van vrijdag 15 uur tot maandag 6 uur in de Valencia regio voor die gemeenten van 50.000 en meer inwoners.

Daarbij gaat het om in de Provincie Valencia: Valencia, Torrent, Gandia, Paterna en Sagunt; Provincie Alicante: Alicante, Elche, Torrevieja, Orihuela, Benidorm, Alcoy, Sant Vicent del Raspeig, Elda-Petrer en Alicante; Provincie Castellón: Castellón en Vila-real.

Er wordt over gesproken dat daar vanaf dit weekend wellicht al een einde komt. Wat zeker is dat deze lokale lockdowns vanaf volgende week geannuleerd zullen worden, aldus de lokale en regionale kranten.