skip to Main Content
Het Franse Puy du Fou wil Spaans pretpark openen bij Toledo

Het Franse Puy du Fou wil Spaans pretpark openen bij Toledo

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

TOLEDO – Het Franse pretpark concern Puy du Fou heeft deze week voor een bedrag van 140 miljoen euro de grond gekocht om nabij de stad Toledo in de regio Castilla-La Mancha een nieuw pretpark te openen. Zoals de plannen nu zijn moet dit pretpark in 2021 haar deuren openen na een investering van vele tientallen miljoenen euros. Men verwacht dat er meer dan 4.000 banen gecreëerd zullen worden door de bouw en opening van het nieuwe pretpark.

Puy du Fou is een themapark waar de bezoekers ondergedompeld worden in een fantastisch historisch epos, van de oudheid tot begin de 20e eeuw. Hierbij worden spectaculaire shows voor het hele gezin geboden die samen met de laatste technologieën, klederdracht en veel spektakel het publiek entertainen. In Puy du Fou beleef je de emotie van het witte doek en de sensatie van live theater dankzij de stuntmannen, dansers, acteurs, muzikanten, dieren, … live on stage!

Dit jaar viert het Franse pretpark zijn 40e verjaardag wat gevierd wordt in Frankrijk zelf met nieuwe restaurants, hotels en shows maar dus ook met de uitbreiding naar Spanje. In Frankrijk staat Puy du Fou op de tweede plaats, achter Disneyland Parijs, als meest bezochte pretpark van het land. In Spanje heeft het Franse bedrijf niet gekozen voor lokaties in de meer populaire regio’s zoals Andalusië, Catalonië of Madrid maar voor Castills-La Mancha.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken