skip to Main Content
Spaanse vrouw overleden bij terroristische aanslag Londen

Spaanse vrouw overleden bij terroristische aanslag Londen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Bij de terroristische aanslag woensdagmiddag in Westminster in Londen zijn vier personen overleden waaronder ook een Spaanse vrouw. De 43-jarige Aysha Frade was lerares Spaans in de Britse hoofdstad en woonde daar samen haar twee kinderen. De vader van de overleden vrouw woont in de gemeente Betanzos in Galicië en is donderdagmorgen officieel op de hoogte gebracht van het overlijden van zijn dochter.

Donderdagmorgen maakte de Britse krant The Guardian bekend wie de dodelijke slachtoffers zijn van de terroristische aanslag in Londen. Zoals bekend reed de terrorist met volle vaart in op voetgangers op de Westminster Bridge. Daarbij zijn tenminste 29 gewonden gevallen en overleden twee personen met een totaal van vier doden. Volgens de Britse krant gaat het om de terrorist die werd doodgeschoten, de 48-jarige agent die werd neergestoken, de 43-jarige Spaanse vrouw en een 50-jarige man wiens nationaliteit nog niet bekend is gemaakt.

De Spaanse vrouw overleed samen met de 50-jarige nog onbekende man op de Westminsterbrug toen de terrorist in volle vaart op meerdere voetgangers inreed waar tevens minstens 29 gewonden bij vielen, al werd er ook even gesproken van 40 gewonden en 3 doden. De agent overleed nadat hij was neergestoken waarna een andere agent de terrorist doodschoot.

De burgemeester van de gemeente Betanzos in Galicië heeft donderdagmorgen het gerucht wat woensdagavond al rondging in het dorp bevestigd en aangegeven dat de vader van Aysa reeds op de hoogte is gesteld van het overlijden van zijn dochter. Aysha was in Londen werkzaam bij een taalinstituut opgericht door haar twee zussen die ongedeerd zijn. Het is niet bekend of Aysha getrouwd was of niet.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Sonia – en andere lezers- ik heb intussen geleerd dat er geen waterdicht systeem blijkt te zijn dat herhaling voor 100% kan voorkomen.

    1. Beste Juan,

      Begrijp jou stelling en je zal voor 100 % gelijk hebben, maar hoeveel keer hoor je niet zeggen dat ze al bekend waren bij het gerecht. Daar zou wel eens met een grove borstel moeten geveegd worden om nog slachtoffers of liever slagvelden te voorkomen.

  2. Nogmaals onschuldige mensen die hun leven hebben gelaten en rouwende familie. Wanneer komt hier toch eens een einde aan en wanneer wordt er eens werk van gemaakt om strenger op te treden. Hoeveel keer horen we niet dat ze al bij het gerecht bekend waren.

    Moeten wij nu constant alert zijn !!!!!!!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken