skip to Main Content
Een echte Dalí voor maar 150 euro in Girona

Een echte Dalí voor maar 150 euro in Girona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

dali2GIRONA – Een gelukkige kunsthistoricus in de stad Girona, in het noorden van Catalonië, kan zijn geluk niet op. Ooit in de tachtiger jaren kocht hij in een antiekzaak ergens in de stad een schilderij waarvan hij altijd vermoedde dat het van een Catalaanse artiest was. Nu blijkt echter dat dit schilderij door de bekende kunstenaar Salvador Dalí werd gemaakt in zijn vroege jaren.

De Catalaanse kunstenaar maakte het schilderij rond 1921 toen hij nog maar 17 jaar oud was. Net zoals de kunsthistoricus die het doek kocht voor een habbekrats vermoeden veel experts dat het om een werk ging van een of andere Catalaanse artiest. Echter, na een onderzoek met infraroodfotografie en handschiftdeskundigen, blijkt dat het om een vroeg werk gaat van Salvador Dalí.

Dalí zelf heeft ooit gezegd dat hij een schilderij had gemaakt met engelen. Op het doek staat echter het jaartal 1896 waardoor jarenlang iedereen om de tuin werd geleidt, waarschijnlijk een grap van de jonge kunstenaar want dat is acht jaar voor het geboortejaar 1904 van de kunstenaar.

Alles is nu aan het licht gekomen nadat de kunsthistoricus het tot nu toe onbekende werk van Dalí heeft verkocht aan een anonieme kunsthandelaar. Ook is niet bekend om welk bedrag het gaat, iets wat we waarschijnlijk nooit zullen weten – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken