skip to Main Content
Brexit zal van invloed zijn op de huizenverkopen en toerisme van de Britten in Spanje

Brexit zal van invloed zijn op de huizenverkopen en toerisme van de Britten in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

brexit1aMADRID – Een mogelijke Brexit zou volgens de kenners negatieve gevolgen kunnen hebben op de verkoop van huizen aan Britten en ook het aantal toeristen en hun bestedingen flink kunnen doen laten dalen. Daarnaast zullen veel Britten die reeds in Spanje wonen of niets of veel kunnen gaan merken van een mogelijk vertrek van Groot Brittannië uit de Europese Unie. Andere experts zeggen echter weer dat het allemaal niet z’n vaart zal lopen.

De meeste buitenlandse toeristen in Spanje zijn afkomstig uit Groot Brittannië waarbij er vorig jaar maar liefst 15,7 miljoen naar Spanje kwamen voor hun vakantie en daar meer dan 14 miljard euro besteden. Een mogelijke uittreding van Groot Brittannië uit de EU zou van grote invloed kunnen zijn op het aantal toeristen en het bestedingspatroon aangezien Spanje wellicht duurder kan worden ten opzichte van de Britse Pond.

Diezelfde duurdere Pond kan er voor zorgen dat er minder Britten zullen zijn die een huis zullen kopen in Spanje. Ook in deze sector staan de Britten ergens bovenaan de lijst van meeste buitenlandse huizenkopers. Een Brexit kan er ook voor zorgen dat veel Britten Spanje zullen gaan verlaten en dat er weer veel woningen te koop komen te staan. Dat kan goed nieuws zijn voor andere kopers aangezien deze waarschijnlijk voor betere prijzen verkocht zullen worden omdat men snel weg wilt gaan.

Toch zeggen experts dat er nog minstens 24 maanden nodig zouden zijn als er een Brexit komt om de zaakjes te regelen na het mogelijke vertrek uit de Europese Unie. Daarnaast menen zij dat de schade wel mee zal vallen terwijl anderen weer zeggen dat er veel schade op toeristisch en economisch vlak zal zijn in Spanje. de toekomst zal het moeten uitwijzen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken