skip to Main Content
Luchtverkeersleiders Barcelona praten met regering om stakingen te voorkomen
123RF

Luchtverkeersleiders Barcelona praten met regering om stakingen te voorkomen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Luchtverkeersleiders Barcelona praten met regering om stakingen te voorkomen

123RF

BARCELONA – In april kondigden de luchtverkeersleiders op het vliegveld van Barcelona aan dat ze vanaf 21 juni wilden gaan staken. Sindsdien zijn de vakbonden van de piloten luchtverkeersleiders continue in gesprek met de autoriteiten en de regering om stakingen en dus vervelende situaties in het Spaanse luchtruim te voorkomen.

Halverwege april maakten de vakbonden van de luchtverkeersleiders in de Centro de Control in Gavá bekend dat ze vanaf 21 juni 24-uurs stakingen zouden gaan organiseren als er geen verbeteringen zouden komen. Het gaat de luchtverkeersleiders dit keer niet om meer geld maar om meer mankracht en meer vrije tijd.

Nu de zomer begint wordt de werkdruk ook groter. Enaire is de verantwoordelijke voor de luchtverkeersleiders en zij hebben al aangegeven dat er tientallen nieuwe luchtverkeersleiders bij gaan komen vanaf augustus maar dat is volgens de vakbonden veel te laat. Het is sinds juni al veel drukker dan normaal en de situatie begint volgens hen gevaarlijk te worden.

Luchtverkeersleiders werken nu volgens het schema van zes dagen werk en twee dagen rust maar de vakbonden willen dat dit vijf dagen werk en drie dagen rust gaat worden. Die extra dag vrij is hard nodig om te relaxen en ervoor te zorgen dat de enorme druk die de luchtverkeersleiders hebben hen niet teveel wordt.

In principe was men sinds april al aan het onderhandelen met de Spaanse regering maar daar kwam een regeringswijziging na een motie van wantrouwen tussendoor. Nu zijn de vakbonden weer aan het praten met het Ministerie van Ontwikkeling waarbij men hoopt dat stakingen deze zomer bij het vliegveld Barcelona voorkomen kunnen worden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. De vakbond van de piloten gaat praten, schrijft u? Maar de piloten gaan helemaal niet staken, het zijn de luchtverkeersleiders die gaan staken!

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken