skip to Main Content
Moeder in Galicië niet veroordeeld voor het geven van een klap aan haar zoon van 11 jaar

Moeder in Galicië niet veroordeeld voor het geven van een klap aan haar zoon van 11 jaar

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

A CORUÑA – Een moeder is door de rechter vrijgesproken of beter gezegd niet veroordeeld en in het gelijk gesteld voor het geven van een draai om de oren aan haar 11-jarige zoon. Haar zoon was degene die zijn moeder voor de rechter sleepte voor het geven van een “bofetón” wat hetzelfde is als een draai om de oren. De jongen weigerde om de ontbijttafel klaar te maken al vroeg zijn moeder daar herhaaldelijk om. Om de grote mond van haar zoon te snoeren gaf ze hem een opvoedende klap.

De rechter heeft na het onderzoeken van de omstandigheden geoordeeld dat de moeder correct heeft gehandeld door haar zoon een opvoedende tik te geven. De moeder heeft op deze manier geprobeerd de autoritaire houding te corrigeren. De rechter oordeelde daarnaast dat de 11-jarige zoon aan het zogenaamde “síndrome del emperador” lijdt wat neerkomt op een kind die een houding heeft van een tiran waarbij deze het hele huishouden probeert te terroriseren.

Het voorval deed zich voor in de stad A Coruña in de deelstaat Galicië waarbij de moeder vroeg aan haar zoon om te helpen met het dekken van de ontbijttafel. De jongen was dat echter niet van plan, zette een grote mond op en bleef naar zijn muziek luisteren zonder dan ook maar een vinger uit te steken. Toen de moeder het voor de zoveelste keer vroeg en de jongen voor de zoveelste keer weigerde te helpen en daarnaast naar zijn moeder schreeuwde, liet zij haar hand wapperen en gaf ze hem een flinke draai om zijn oren. De jongen schrok daar behoorlijk van maar raakte niet gewond. Wel sleepte hij zijn eigen moeder voor de familierechter.

Deze rechter oordeelde echter in het voordeel van de moeder door de houding van de jongen te omschrijven als zeer autoritair en niet correct jegens zijn moeder. Daarnaast lokte de jongen met zijn manier van doen en zijn houding een reactie uit waarbij de moeder uiteindelijk haar geduld verloor en de opvoedende tik uitdeelde, iets wat overigens tot nu toe nog nooit eerder was gebeurd.

De vraag is nu natuurlijk hoe de situatie in het gezin zal zijn. Hoe komt een moeder over zoiets heen waarbij haar eigen tienerzoon zijn moeder voor de rechter sleept. Komt dat ooit nog goed?

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 19 reacties
 1. oei, grote bek, slaan en schoppen tot thuis, een ferme hand, ik weet niet wat ik lees!!!!
  hebben jullie eigenlijk wel een goede opvoeding gekregen vraag ik mij dan af
  straffen ok en het moet als het nodig is, misschien in een “school” maar slaan en schoppen????
  ben belg en heb ook al gezien in supermarkten hoe kinderen van BELGEN kunnen zijn, niet leuk dus,
  het zijn niet enkel de Nederlanders…..

 2. Om razend van te worden. Wat denkt die knul wel. Wat goed dat hij nu afging als een gieter. Stel je voor dat hij nu zou hebben gewonnen, dan was het een nog grotere draak geworden. Hopelijk bindt hij wat in nu, maar ik vrees met grote vreze. Hij is pas 11. Ikzelf heb ook exact zo´n situatie meegemaakt, met dat verschil dat we niet voor de rechter stonden, maar voor de politie. Die knul van mij sloeg terug! Dat is nooit meer goedgekomen, al is dit al bijna dertig jaar geleden gebeurd!

 3. Mijn eerste reactie :ik geloof er niks van. Maar mocht het echt gebeurd zijn en mij zou zoiets overkomen dan zou ik het pokkkejoch na de rechtzaak slaan en schoppen tot ik thuis was. Zou het kreng na zijn wandaad mijn opdrachten blijven weigeren dan kon hij een ander kosthuis zoeken.

    1. Ik bedoelde te zeggen “Helaas geen fake news maar realiteit”. Verkeerde woordenkeuze waarschijnlijk van onze kant haha (via de mobiel beantwoord vandaar). Heeft dus niets met jou te maken, we wilden alleen aangeven dat het geen nep nieuws is om te reageren op : Mijn eerste reactie :ik geloof er niks van .

 4. heel spijtig voor die mevrouw dat dit moet gebeuren en hoop dat alles toch nog goed kan komen.
  wij zorgden dat onze kinderen respect hadden voor ons maar wij hadden dat ook tegenover hen en ja ze waren zeer mondig en nog zoveel meer en toch zijn ze heeeeeeeeeeeeel goed terechtgekomen, wij zijn heel fier op onze kinderen en omgekeerd is dat ook zo
  een klap is er bij ons nooit uitgedeeld en hebben daar ook nooit de behoefte voor gehad.
  o ja, ze weten nu al dat wij NIET dagelijks hun kinderen zullen opvoeden want dat verlangen de kindjes die niet zo mondig waren, die doetjes dus, nog het meest

 5. Ja, soms zijn ouders zo trots op een mondig kind. Ik denk dan ” doe zo verder en later zit je met de gebakken peren “. Gewoonweg slechte opvoeding.
  Een kind moet stabiliteit hebben en weten wat mag en niet mag. Het hoeft geen doetje te zijn maar er zijn grenzen, en een grote bek = slechte opvoeding. Ouders verdienen respect want het is een levenslange opdracht waar ze zich voor 100 % inzetten. En dan …… komen de kleinkinderen en dan weten ze weer wat te doen.

 6. Een compliment voor de moeder. Wie is de baas thuis? Zij heeft de grens gesteld. Wat te lang getalmd maar toch. En dan de complimenten voor de rechter. Jammer dat dat jong niet voor de rechter gedaagd kan worden wegens verzet, weigeren te gehoorzamen, negeren van het ouderlijk gezag en uitlokking. Hard laten werken en geen faciliteiten, dat helpt altijd. Maar vanuit een autoritair en onaantastbaar ouderlijk gezag. Als je dat overboord gooit, krijg je het syndroom waar onder meer veel Nederlanders mee opscheppen: ze zeggen van zichzelf “onze kinderen zijn mondig”. Bedoeld wordt dan onze kinderen hebben een grote bek. Dat is al andere koek. Volgens mij gewoon lafheid en de tomeloze drang om populair gevonden te worden.

   1. Sorry Eugenia, maar ik ben zelf Nederlander en zie met lede ogen dat er heel veel fout gaat met de vrije opvoedingen en het weglachen van problemen. Niet enkel en alleen in Nederland. Gelukkig maar dat de meesten gewoon maar een puberale periode doormaken. Uiteindelijk komt het gros toch goed terecht. Maar ik ben als Nederlander niet trots op hetgeen ik in het buitenland zie met Nederlandse gezinnen. In supermarkten, restaurants, terrassen, etc. De niet-Nederlanders kijken dan vaak veelbetekenend naar dat zooitje onopgevoed. Dan zijn Belgen toch wat bescheidener, en hun kinderen idem.

   2. Beste Eugenia,

    Bedankt voo jouw reactie, die HELAAS bijna goed was . . . .
    Het is nl. niet, ik citeer, “lekker anti Nederlands”, maar moet zijn Nederlands!
    Duidelijker gesteld, de Spaanse moeder heeft perfect gehandeld en zou JUIST in dat lekkere Nederland een voorbeeld kunnen zijn!

 7. Beste Jan
  Je laatste zin, ondanks het trieste verhaal, bracht mij aan het lachen.
  Je voelt je geroepen hé !
  Zonder ferme hand zal het niet lukken.

 8. Ja Eugenia ik deel jou mening. Voor sommige mensen is ouder zijn een zware opdracht.
  Ze zouden die jongen in een strenge school moeten steken want anders loopt het later uit de hand.

 9. Wat zit die moeder in een vreselijk moeilijk situatie! Ten eerste zo’n obstinaat kind dat het bloed onder je nagels vandaan haalt, je geduld ermee verliezen en een correcte tik uitdelen en dan ook nog door diezelfde draak voor het gerecht worden gesleept!
  Ik kan mij niet voorstellen dat het daar nu gezellig is thuis en ook niet dat het ooit nog wordt uitgepraat en bijgelegd. Voor de moeder hoop ik van wel; het is en blijft haar eigen kind. Ik wens haar veel sterkte.

  1. Gezelliger zal het er thuis niet op geworden zijn, maar wel duidelijker. Nu maar even door de zure appel heen bijten en het tirannetje duidelijk maken dat hij zich aan de regels te houden heeft. Bij dwarsliggerij zijn electronische speeltjes in beslag nemen en huisarrest geven. Eens kijken hoe lang hij dit volhoud. Aangezien er nergens gerept wordt over een vader, zal die er wel niet (meer?) zijn. In dat geval kan misschien een strenge oom uitkomst bieden. Zou wel wat voor mij zijn, zo’n ventje corrigeren.?

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken