skip to Main Content
MANGO

MANGO

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

mango-1Mango’s : De vrucht van Andalusië

Het gebied in het Zuiden van Andalusië , de AXARQUIA , staat bekend om zijn milde klimaat. Het telt meer dan 320 zonnedagen per jaar en heeft geen extreme temperaturen. Hierdoor is het mogelijk om in dit gebied vruchten als avocado’s , cherimoya’s , papaja’s en mango’s te verbouwen.

mangoAxarquiaDit gebied is omgeven door bergen die in de winter de koude wind vanuit de hoogvlakte van centraal Spanje tegenhouden. Door dit weldadig microklimaat kunnen de mango’s hier ten volle groeien.

De mango heeft een lange geschiedenis ,de vrucht werd al duizenden jaren geteeld op het Aziatisch continent . Naast de vele landen waar de mango voorkomt is India de koploper wat betreft de productie van deze vrucht .

In Europa is Andalusië de enige streek waar de mango geteeld wordt ! Ook op de Canarische eilanden komen er mango’s voor.

download-56Net als de perzik en de avocado’s is de mango een steenvrucht. De bomen ,die een paar honderd jaar kunnen worden , groeien tot 35 m hoog. De wortels hebben een enorm verspreid netwerk en groeien tot wel 8 meter diep. Drie tot zes maanden hebben de mango’s nodig om te groeien en te rijpen. De kleur gaat van licht geel tot oranje.

Hier in de lage landen zie je regelmatig groene mango’s liggen , die moet je nog laten rijpen in de zon ( als ze schijnt ).

Wist je dat de mango de meest geëxporteerde vrucht ter wereld is ! De vrucht is enorm goed voor onze gezondheid. ze is rijk aan vitamine A, B1, B2, B6, B11 en vitamine C. Andere voedingsstoffen die de mango bezit zijn mineralen zoals kalium , calcium ,natrium ,magnesium,fosfor ,zwavel,zink en ijzer. Verder heeft de mango nog een rijke hoeveelheid aan aminozuren,eiwitten en polyfenolen.

De mango is zeer goed voor onze spijsvertering door de aanwezigheid van voedingsvezels , het remt infecties,helpt tegen bloedarmoede,hoesten en darmstoornissen.

Mangojam

download-59Van deze heerlijke gezonde vruchten uit de Axarquia wordt in Velez-Malaga een uitstekende mangojam gemaakt. Natuurlijk hebben wij deze mangojam in ons assortiment opgenomen. Deze jam kan je in vele gerechten gebruiken. Zowel bij zoete als hartige lekkernijen smaakt de mangojam uitstekend.

Neem bv een plakje bladerdeeg , prik met een vork , en bak het af . Na het bakken strijk je een beetje van onze mangojam erop, beleg het met een sardientje en leg er 2 geroosterde paprika’s uit de Axarquia op. Heerlijk !

Bezoek de website voor meer informatie: Shop Andalucia

Anders

Dit artikel is aangeleverd en aangepast door de redactie in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele of delen van deze tekst is zonder toestemming niet toegestaan.

Back To Top
×Close search
Zoeken