skip to Main Content
Gevaarlijke Belg en potentiële terrorist Ilias Zohrie opgepakt in Spanje

Gevaarlijke Belg en potentiële terrorist Ilias Zohrie opgepakt in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ilias2aCÁDIZ – De Spaanse politie heeft het afgelopen weekend de levensgevaarlijke Belgische crimineel Ilias Zohrie in de kustplaats Cádiz gearresteerd. Tegen de 27-jarige Belg was een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd waarbij de Belgische en Nederlandse justitie al eerder Spanje gewaarschuwd hadden voor een mogelijke komst van de voor poging tot moord verdachte Belgische nachtportier. Daarnaast had de Belg banden met de maffia en werd hij gezien als een geradicaliseerde crimineel en mogelijke terrorist.

Begin augustus hadden de Belgische en Nederlandse autoriteiten de Spaanse collega’s gewaarschuwd voor een mogelijke komst van een zeer gevaarlijke crimineel die vermoedelijk naar Spanje zou proberen te komen. De 27-jarige Ilias Zohrie wist weliswaar Spanje toch binnen te komen maar werd in de kustplaats Cádiz door de Spaanse politie gearresteerd.

Zohrie zou geprobeerd hebben om via de havenstad Cádiz naar Marokko te vluchten om zo aan de Spaanse, Belgische en Nederlandse autoriteiten te ontkomen. Mede dankzij een internationaal opsporings- en arrestatiebevel wist de Spaanse politie dat men de 27-jarige crimineel zocht en kon hij het afgelopen weekend aangehouden worden in Zuid Spanje.

Ilias Zohrie werd in België en Nederland gezocht voor verschillende criminele feiten waaronder een poging tot doodslag en zijn link met de Tsjetsjeense maffia. Hij werd omschreven als zeer gevaarlijk en uiterst agressief waarbij hij erom bekend stond vaak een wapen bij zich te dragen. Naast het criminele circuit had de 27-jarige Belg ook geradicaliseerde ideeën en werd hij gezien als mogelijke terrorist, iets waar de Belgische en Nederlandse autoriteiten Spanje dan ook voor gewaarschuwd hadden.

Zohrie liep in de haven van Cádiz tegen de lamp toen hij door agenten herkend werd bij een routine controle. Hij werd meteen gearresteerd en wacht nu in een Zuid Spaanse cel op mogelijke uitlevering aan België – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken