skip to Main Content

Het meest vergrijsde dorp in Cuenca gooit zijn huizen in de uitverkoop

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

CUENCA – (Kim Brink) Er is al veertig jaar niemand geboren in Olmeda de la Cuesta (Cuenca), een dorp op zo’n 160 kilometer afstand van Madrid. Om de vergrijzing tegen te gaan heeft de burgemeester aangekondigd de huizen in de uitverkoop te gooien. In het meest vergrijsde dorp van Spanje is 81 procent van de inwoners ouder dan 65 jaar.

Op dit moment wonen er zo’n vijftien mensen en is het dorp uitgestorven sinds de leegloop die rond 1970 al begon. Olmedo de la Cuesta hoop vooral op jongeren en vakantiegangers die in het weekend in het dorp willen verblijven. Voor wie wil verhuizen kan niet rekenen op een baan, het enige werk dat er in de omgeving is te vinden is het plukken van olijven. Maar een goed salaris is misschien ook niet nodig in Olmedo de la Cuesta, voor 2000 euro krijgt u 150 vierkante meter.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend