skip to Main Content

Budgetten Catalaanse universiteiten zwaar gekort

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – (Else Beekman) De Catalaanse deelstaatregering heeft woensdag aangekondigd de schaar in de regionale universitaire budgetten te zetten met een vermindering van uitgaven van 10% als doel.

De opzet is te besparen op lopende uitgaven en investeringen, niet op personeel. In totaal is er 90 miljoen euro minder beschikbaar dan vorig jaar. De algemeen secretaris van alle publieke universiteiten in Catalonië, Antoni Castellà, zal in een ontmoeting met de rectoren de plannen bespreken. Per universiteit zal onderhandeld worden over de concretisering van de bezuinigingsmaatregelen.

Personeel

Ondanks dat het personeel buiten schot valt, zegt Castellà dat er steeds meer professoren zijn op minder studenten. Tien jaar geleden was er één docent beschikbaar voor elke vijftien studenten. Nu is dat al één op acht. Diverse natuurlijke afvloeiingsregelingen zullen in dit opzicht zorgvuldig bestudeerd gaan worden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend