skip to Main Content

Meer toeristen naar Spanje in januari

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) In januari bezochten 2,66 miljoen buitenlandse toeristen Spanje, wat een stijging inhoudt van 4,7% ten opzichte van vorig jaar en de eerste keer is dat het cijfer omhoog gaat in 18 maanden. Volgens gegevens van het ministerie van Industrie Handel en Commercie kozen 119.000 meer buitenlandse toeristen de afgelopen voor Spanje als vakantiebestemming dan in januari 2010.

De grootste groep wordt nog steeds gevormd door de Britten (500.619). Daarna volgen de Duitsers (+5,5%) en Fransen (+0,6%). Het aantal Italiaanse toeristen steeg ook significant met 36,1%. Een stijging die vooral Catalunya en Madrid ten goede kwam.

Canarische Eilanden

De Spaanse regio die het meeste profiteerde van de stijging van het internationaal toerisme is de Comunidad Valenciana met 20% meer bezoekers dan in januari 2010. In absolute getallen worden de Canarische Eilanden nog steeds het meest bezocht door buitenlandse toeristen. De eilanden vormden voor 866.476 bezoekers de vakantiebestemming (+8,8%).

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend