skip to Main Content

Catalaans album van Manel is Spanje’s nummer een (video)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – (Redactie) Het is voor het eerst sinds 1996 dat er weer een album geheel gezongen in het Catalaans op nummer een staat van meest verkochte albums in Spanje. De laatste keer dat dit gebeurde is alweer bijna 15 jaar geleden toen Manuel Serrat met “D’un temps d’un pais” op nummer een stond in heel Spanje. Nu doet het viertal Manel dat weer door met hun CD “Miles per veure una bona armadura” op de nummer een te staan, aldus de verkooplijsten van Promusicae.

In totaal hebben de vier vrienden die de groep Manel vormen meer dan 10.000 albums verkocht. Het eerste album van Arnau Vallvé, Martí Maymó, Roger Padilla en Guillem Gisbert kwam uit in het jaar 2008 en was getiteld “Els millors professors europeus”. Van dit album werden in totaal zo’n 36.000 stuks verkocht waarna de concertreeks van het viertal toenam en ook de populariteit sterk werd vergroot. Zeker nadat op de televisie de FC Barcelona trainer Pep Guardiola te zien was bij een concert van Manel werd de Catalaanse groep nog bekender.

Op 15 maart lanceerde Manel hun tweede album getiteld “10 milles per veure una bona armadura” waarmee ze dus binnen een week de nummer een positie wisten te behalen en 10.000 stuks hebben verkocht. Naast het nieuwe album is Manel ook begonnen met een nieuwe tour door Catalunya maar ook de door de rest van Spanje. De griep begint zaterdag 26 maart in Reus waarna ze op 18,19,21,22 en 23 april ook in Barcelona concerten zullen geven. Voor de agenda, zie deze link.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend