skip to Main Content

De Costa del Sol komt naar Nederland met promotietour

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – (Redactie) Dat de Costa del Sol en de vele badplaatsen en culturele hoogtepunten van de streek populair zijn bij de Nederlanders weet het Patronato de Tursime van de Costa del Sol ook wel. Aangezien er jaarlijks veel Nederlanders naar de Costa del Sol komen en er maar liefst wekelijks 46 directe vluchten naar Nederland zijn, heeft men besloten de streek te promoten in diverse Nederlandse steden.

Mede vanwege het feit dat er wekelijks tientallen vluchten zijn naar de vliegvelden Amsterdam, Rotterdam, Maastricht en Eindhoven met Transavia en Ryanair vanaf het vliegveld Málaga, vindt het Patronato de Turisme het wel interessant om de streek te promoten. Het vliegtuig is het belangrijkste transportmiddel waarmee de Nederlanders naar de Costa del Sol komen, maar liefst 96,8% van alle Nederlandse toeristen kwamen met het vliegtuig.

Nederlanders aan de Costa del Sol

In 2010 kwamen er 238.072 Nederlanders naar de Costa del Sol op vakantie, een 12,75% meer dan het jaar daarvoor in 2009. 119.116 Nederlandse toeristen kozen voor een verblijf in een hotel aan de Costa del Sol, ook een toename van 11,6% ten opzichte van 2009. Al met al verwacht de Costa del Sol en het Paronato de Turismo dat ook dit jaar het aantal Nederlanders weer zal toenemen met zo’n 10%. Volgens het regionale toerisme kantoor heeft de Nederlandse toerist tijdens een vakantie aan de Costa del Sol gemiddeld meer dan 1.200 euro te besteden. Hierdoor wordt de Nederlander gezien als zeer interessante toeristen. Daarnaast zijn de Nederlanders behoorlijk trouw aan de streek aangezien 7 van de 10 Nederlanders heeft aangegeven vaker aan de Costa del Sol op vakantie te zijn geweest.

Nederlandse media

Deze woensdag heeft de Paronato de Turismo van de Costa del Sol een meeting gehad met diverse Nederlandse media waaronder Reizen Magazine, Reisbureau Actueel en de magazines Spanje Magazine en España y más over meer samenwerking door middel van speciale reportages en artikelen in de publicaties. Reportages over bijvoorbeeld het Picasso museum en het Thyssen museum wat vrijdag opent of over de vele tientallen golfbanen die aan de Costa del Sol te vinden zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend