skip to Main Content

Nieuwe vliegterminal El Altet in Alicante open

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – (Redactie) De nieuwe terminal van het vliegveld El Altet in Alicante is vandaag, donderdag 24 maart 2011 opengegaan voor het publiek. Woensdag werd de nieuwe terminal van 333.500 vierkante meter officieel geopend door de minister van ontwikkeling José Blanco en de president van de Comunidad Valenciana Francisco Camps met diverse andere bewindsleden. De complete investering rondom de nieuwe terminal en wegen heeft de regering 628,6 miljoen euro gekost maar zal tevens op jaarbasis goed zijn voor 20 miljoen passagiers en werk beiden aan 1.270 personen.

Met de opening van de nieuwe vliegterminal is de capaciteit van het El Altet vliegveld in een klap verzesvoudigd, van 54.800 vierkante meter in terminal 1 n 2 samen naar 333.500 vierkante meter in de nieuwe terminal. De ruimtes waar de gates te vinden zijn bevinden zich op een oppervlakte van 27.000 vierkante meter met 26 gates, 16 loopbruggen om directe verbindingen te maken met de vliegtuigen. De terminals 1 en 2 hadden samen 16 gates en 16 loopbruggen.

Incheckbalies en bagageafhandeling

De incheckbalies op het vliegveld El Altet zijn dankzij de nieuwe terminal flink toegenomen van 53 in de oude terminals 1 en 2 naar 98 incheckbalies samen. Ook de bagageruimtes zijn flink toegenomen met 16 nieuwe kofferbanden op een oppervlakte van 15.900 vierkante meter. Om de kofferafhandeling beter te maken wordt er gebruik gemaakt van een nieuw volautomatisch systeem genaamd SATE waardoor er 7.880 koffers per uur afgehandeld kunnen worden en een controle van 100% kan worden uitgevoerd.

Parkeerruimtes

De parkeerruimtes bestaan uit een gebouw van zes verdiepingen met een oppervlakte van 122.500 vierkante meter en een capaciteit van 4.200 auto’s. De oude terminals hadden ruimte voor 2.000 voertuigen die uiteraard nog steeds blijven bestaan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend