skip to Main Content
Rechter beslist dat nudisme niet toegestaan is op het strand van Castell-Platja d’Aro

Rechter beslist dat nudisme niet toegestaan is op het strand van Castell-Platja d’Aro

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

nudisme1GIRONA – Na een rechter heeft ook het Catalaanse hooggerechtshof besloten dat het niet is toegestaan om naakt te zonbaden op de stranden van Castell-Platja d’Aro aan de Costa Brava. In 2009 werd het nudisme op deze stranden al door de gemeente verboden aangezien het om familie stranden zou gaan. De Club Catalán de Naturismo had een zaak aangespannen omdat zij vinden dat het nudisme mogelijk zou moeten zijn.

In 2009 verbood de gemeente het naakt zonbaden op de stranden van Castell-Platja d’Aro aangezien het om familie stranden gaat. Maanden later stapte de Catalaanse Club voor het naturisme naar de rechter om deze verordening op te laten heffen aangezien zij vonden dat de gemeente geen recht heeft om het nudisme te verbieden.

De rechter gaf in 2013 het gelijk aan de gemeente maar de Naturisme club liet het daar niet bij zitten en stapte naar het Catalaanse hooggerechtshof. Ook dit hooggerechtshof verbood het naakt zonbaden op het strand. De Club heeft al aangekondigd naar het Europese Hof voor Mensenrechten te stappen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken