skip to Main Content
Spanje is wereldleider wat betreft blauwe vlaggen voor stranden en jachthavens

Spanje is wereldleider wat betreft blauwe vlaggen voor stranden en jachthavens

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Deze donderdag zijn er weer blauwe vlaggen uitgegeven aan stranden en jachthavens in onder andere Spanje. In totaal heeft het land nu 648 blauwe vlaggen voor de stranden en jachthavens en is daarmee de wereldleider wat betreft aantallen kwaliteitsvlaggen.

Spanje heeft vanaf nu 648 blauwe vlaggen wat een teken is van kwaliteit. Deze 648 vlaggen zijn onder te verdelen in 551 vlaggen voor stranden en 97 vlaggen voor jachthavens. Ter vergelijking, Frankrijk heeft 365 vlaggen en Portugal 280 vlaggen. Daarnaast heeft Spanje de meeste vlaggen van de 46 landen die blauwe vlaggen hebben ontvangen van de FEE.

De blauwe vlag staat voor stranden en jachthavens die voldoen aan de criteria veiligheid, bereikbaarheid en milieuomstandigheden. Dit jaar zal een van elke zes blauwe vlaggen ter wereld te vinden zijn in Spanje wat met 648 blauwe vlaggen de absolute wereldleider is. Zo heeft men 46 landen onderzocht waar in totaal 3850 blauwe vlaggen zijn uitgegeven. Het gaat daarbij om landen in Europa, Zuid Afrika, Marokko, Tunesië, Nieuw Zeeland, Brazilië, Canada en het Caribisch gebied.

Terwijl er in Spanje 648 vlaggen, 51 voor stranden en 97 voor havens, uit zijn gegeven heeft Nederland er 52 gekregen voor de stranden 88 voor havens, in totaal dus 140 vlaggen. Bekijk de Nederlandse vlaggen locaties hier en de Spaanse locaties hier. – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by