menu: rubrieken, zoeken & meer

Honderden studenten met corona-besmetting teruggekeerd na eindexamen vakantie op Mallorca

Honderden studenten met corona-besmetting teruggekeerd na eindexamen vakantie op Mallorca
Beeld: El Arenal / 123rf

Honderden studenten met corona-besmetting teruggekeerd na eindexamen vakantie op Mallorca

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Meer dan 350 Spaanse studenten uit meerdere autonome regio’s zijn met een corona-besmetting teruggekeerd van een eindexamen vakantie op Mallorca. Deze massale besmetting vond plaats tussen 12 en 20 juni toen honderden studenten uit heel Spanje naar het Balearen eiland reisden voor een korte ‘viaje fin de curso’ ofwel een eindexamen vakantie. 

Op dit moment is bekend er honderden studenten tussen 17 en 21 jaar besmet zijn geraakt tijdens de korte vakantie op Mallorca. Daarnaast worden er nog eens meer dan 500 personen in de gaten gehouden en worden nog meer studenten op corona getest via massale testoproepen in de getroffen autonome regio’s. 

Zoals het er nu naar uitziet zijn de studenten besmet geraakt met de Alfa-variant, ofwel de Britse corona-variant en niet met de Delta-variant ofwel India-variant. Omdat grote discotheken nog gesloten waren in het epicentrum van de massale besmetting in de badplaats Arenal de Llucmajor op Mallorca (met name de Calle Pere Maimo) gingen veel studenten naar het Regetón Beach Festival waar toestemming voor was gegeven.

De besmette studenten komen onder andere uit de Madrid regio met het grootste aantal van 245 bevestigde besmettingen. In het Baskenland wordt gesproken over circa 50 besmette studenten en in de Murcia regio zijn tot nu toe 18 besmettingen gemeld. 

In Elche (Alicante) wordt gesproken over tot nu toe 32 besmette studenten van verschillende scholen. Men kwam achter deze besmetting toen de studenten met een Balearia ferry terug keerden van Mallorca naar Dénia en eenmaal terug symptomen vertoonden en positief op corona getest werden.

Er zijn ook besmette studenten aangetroffen in andere autonome regio’s zoals Cantabrië, Aragón en Galicië. Volgens de regionale autoriteiten op Mallorca zijn op het eiland zelf geen studenten besmet geraakt.