Honderden studenten met corona-besmetting teruggekeerd na eindexamen vakantie op Mallorca

Honderden studenten met corona-besmetting teruggekeerd na eindexamen vakantie op Mallorca
Beeld: El Arenal / 123rf

Honderden studenten met corona-besmetting teruggekeerd na eindexamen vakantie op Mallorca

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – Meer dan 350 Spaanse studenten uit meerdere autonome regio’s zijn met een corona-besmetting teruggekeerd van een eindexamen vakantie op Mallorca. Deze massale besmetting vond plaats tussen 12 en 20 juni toen honderden studenten uit heel Spanje naar het Balearen eiland reisden voor een korte ‘viaje fin de curso’ ofwel een eindexamen vakantie. 

Op dit moment is bekend er honderden studenten tussen 17 en 21 jaar besmet zijn geraakt tijdens de korte vakantie op Mallorca. Daarnaast worden er nog eens meer dan 500 personen in de gaten gehouden en worden nog meer studenten op corona getest via massale testoproepen in de getroffen autonome regio’s. 

Zoals het er nu naar uitziet zijn de studenten besmet geraakt met de Alfa-variant, ofwel de Britse corona-variant en niet met de Delta-variant ofwel India-variant. Omdat grote discotheken nog gesloten waren in het epicentrum van de massale besmetting in de badplaats Arenal de Llucmajor op Mallorca (met name de Calle Pere Maimo) gingen veel studenten naar het Regetón Beach Festival waar toestemming voor was gegeven.

De besmette studenten komen onder andere uit de Madrid regio met het grootste aantal van 245 bevestigde besmettingen. In het Baskenland wordt gesproken over circa 50 besmette studenten en in de Murcia regio zijn tot nu toe 18 besmettingen gemeld. 

In Elche (Alicante) wordt gesproken over tot nu toe 32 besmette studenten van verschillende scholen. Men kwam achter deze besmetting toen de studenten met een Balearia ferry terug keerden van Mallorca naar Dénia en eenmaal terug symptomen vertoonden en positief op corona getest werden.

Er zijn ook besmette studenten aangetroffen in andere autonome regio’s zoals Cantabrië, Aragón en Galicië. Volgens de regionale autoriteiten op Mallorca zijn op het eiland zelf geen studenten besmet geraakt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.