skip to Main Content
Benzine en diesel weer iets goedkoper geworden in Spanje

Benzine en diesel weer iets goedkoper geworden in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

brandstof2MADRID – Deze week zijn de brandstofprijzen weer iets gedaald, en dat is verwonderlijk aangezien deze normaal gesproken omhoog gaan in de zomer. Benzine is slechts 0,8% gedaald in prijs maar diesel werd 1,12% goedkoper. Desalniettemin zijn de brandstofprijzen nog steeds hoger dan vorig jaar rond deze tijd.

De gemiddelde literprijs voor benzine is 1,321 euro waardoor het vullen van een 55 liter tank op dit moment 72 euro kost. De diesel is 1,12% goedkoper geworden en heeft een gemiddelde prijs van 1,145 euro. Het vullen van een 55 liter tank kost nu 63 euro.

Ondanks de prijsdalingen van de afgelopen week zijn de brandstofprijzen nog steeds veel duurder dan aan het begin van dit jaar. De benzine is sinds januari 15% duurder geworden en diesel 5%. Toch is de benzine 13% en diesel 21% goedkoper dan het maximale ooit gemeten in september 2012 toen de prijzen op het hoogst stonden nadat de IVA (BTW) was verhoogd.

Op veel plaatsen in Spanje, en dan met name die tankstations die als witte merken gezien kunnen worden of bij de grote supermarkten, hebben op dit moment aanbiedingen voor diesel literprijzen onder de 1 euro. Diesel is de meest gebruikte brandstof in Spanje en het is goedkoper rijden dan bijvoorbeeld in Nederland aangezien men in Spanje geen extra wegenbelasting hoeft te betalen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken