skip to Main Content
Burgemeester Barcelona zorgt voor ophef na verwijdering beeld ex-Koning Juan Carlos

Burgemeester Barcelona zorgt voor ophef na verwijdering beeld ex-Koning Juan Carlos

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

barcelona8BARCELONA – De gemeente Barcelona die wordt aangevoerd door de nieuwe burgemeester Ada Colau heeft medewerkers een buste-beeld van de inmiddels ex-Koning Juan Carlos I weg laten halen in de gemeenteraadszaal. Dat verwijderen van de ex-Koning heeft voor nogal wat ophef gezorgd bij de overige partijen maar de burgemeester zegt dat het volgens de wet niet meer nodig is om de ex-Koning aanwezig te laten zijn.

Meer dan één jaar geleden werd Juan Carlos I door zijn Zoon Felipe VI vervangen als Koning van Spanje. Dat is een van de redenen waarom de burgemeester van Barcelona het beeld van het hoofd van de inmiddels ex-Koning Juan Carlos I heeft laten weghalen uit de raadszaal. Volgens de wet hoeft er alleen maar een foto present te zijn van de regerend Koning en niet van een ex Koning. Uiteraard heeft haar partij handig gebruik gemaakt van dat gat in de wet om te protesteren tegen het Spaanse Koningshuis.

Of er in plaats van Juan Carlos I een buste-beeld komt van Felipe VI is nog niet helemaal duidelijk. Uiteraard kost het maken van een beeld nogal wat geld en dat wil de partij van Ada Colau liever besteden aan andere doelen waar de inwoners van de stad profijt van hebben. Daarom kan er voor gekozen worden om slechts een foto van Felipe VI te plaatsen in plaats van een duur beeld.

De Partido Popular (PP) vertegenwoordigers in de gemeente Barcelona maakten hier gebruik van en plaatsen al een foto van de huidige Koning die overigens niet veel later alweer werd weggehaald.

Naast het weghalen van het beeld van de ex Koning wil de gemeente nog verder gaan en elke verwijzingen naar straat- en pleinnamen die gelinkt zijn aan het Koningshuis gaan beoordelen. Ook alle verwijzingen in de stad naar Generaal Franco moeten verwijderd worden – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken