skip to Main Content
Gebruik van internet voor tickets, reizen, hotels, apparatuur etc. enorm gestegen in Spanje

Gebruik van internet voor tickets, reizen, hotels, apparatuur etc. enorm gestegen in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Gedurende het afgelopen jaar is er voor 21% meer verkocht via internet, dat wil zeggen via online winkels, reisbureaus, kledingzaken etc. Er werd in 2016 voor 24,1 miljard euro omgezet waarbij de meeste verkopen plaatsvonden bij aanbieders van reizen, vluchten en kleding. Wat tevens opvalt in de onderzoeksgegevens van het Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia is de toename van verkopen via mobiele apparaten zoals smartphones en tablets.

Het wordt het de Spaanse internetters natuurlijk steeds makkelijker gemaakt om van alles en nog wat via een website of app te kopen waarbij gemak, snelheid, prijs en service hoog in het vaandel staan als belangrijkste redenen om via internet en niet fysiek in een winkel of bedrijf iets te kopen. Websites en apps voor de smartphones en tablets worden steeds beter terwijl in het geval van producten deze steeds sneller geleverd worden wat weer ten goede komt aan de service.

Er zijn natuurlijk voorbeelden genoeg: Amazon, Ebay, El Corte Ingles, Mercadona (ook al is de website erg oud), Media Markt, Zara, Mango, Ryanair, Iberia, Vueling, Booking, Airbnb, etc. die allemaal via websites en mobiele apps hun producten of diensten aanbieden. Iedereen wil graag meedoen met de trend van “kopen op de bank” waarbij een consument bijna niet meer de deur uit hoeft om iets aan te schaffen.

Reiswereld

In Spanje zijn het voornamelijk de reizen en vluchten die het meeste online geboekt worden waardoor traditionele reisbureaus eigenlijk overbodig zijn geworden. In dit geval staan vliegmaatschappijen zoals Ryanair, Vueling en Iberia hoog op de lijst maar ook vergelijkingssites zoals Trivago, Kayak etc. Bij de overnachtingen staan websites als Booking, Airbnb en Trivago bovenaan de lijstjes. Ook de websites van traditionele reisorganisaties en bijvoorbeeld cruisemaatschappijen worden druk bezocht.

Elektronica

In het geval van elektronische apparatuur, huishoudelijke apparatuur en gadgets zoals smartphones, computers, laptops en tablets staan websites als Amazon, El Corte Ingles, Carrefour en Media Markt bovenaan de lijst van meest gebruikte websites. Met name Amazon is enorm aan het groeien in Spanje waarbij de gebruikers de service, snelheid van levering en het aanbod het meeste waarderen.

Kleding

In het geval van kleding en schoenen en aanverwante attributen zoeken de Spaanse internetters vaak heil bij El Corte Ingles, Zalando, Mango, Zara en diverse andere websites en apps die erg populair zijn. Amazon is ook wat betreft kleding en schoenen steeds populairder aan het worden bij de Spanjaarden waarbij vooral het aanbod en de snelheid van levering zeer gewaardeerd wordt. In praktisch alle gevallen is het voor de Spaanse internetkopers belangrijk dat ook de service na de koop zoals het eventueel terugsturen van artikelen goed geregeld is.

Overig

Naast de hierboven omschreven categorieën van webwinkels en apps wordt er ook voor het online gokken, het kopen van entreekaarten voor concerten, theater en sportevenementen veel gebruik gemaakt van het internet. Ook is er een steeds groter wordende groep Spanjaarden die ook voor de bankzaken, financiële zaken, verzekeringen en administratieve handelingen met de belastingdienst, gemeente etc. naar het internet gaan, afhankelijk van de website die men dient te gebruiken.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. ha ha da is een goeie maar wel de waarheid!!!!
    we doen er zelf niet aan mee, we gaan nog zelf naar de winkels, maar tis wel gemakkelijk, da is waar

  2. Gelukkig wordt de mega berg zwart geld teruggebracht, vandaar de stijging…….,,(woon en werk al 10 jaar in Andalucia)……..

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken