skip to Main Content
Toerist lichtgewond na aanvaring met een twee meter lange haai bij Mallorca

Toerist lichtgewond na aanvaring met een twee meter lange haai bij Mallorca

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

PALMA – Het is alweer de derde keer dat er een haai wordt gezien in de zee rondom Mallorca en dit keer is de twee meter lange tintorera of grote blauwe haai in aanraking gekomen met een zwemmer. Een man die in de zee voor het strand van Colònia de Sant Jordi zwom raakte lichtgewond nadat de haai langs hem zwom en de huid van de haai voor de verwondingen zorgde. In geen enkel geval is de man gebeten door de haai en was deze dat ook niet van plan.

Direct nadat bekend werd dat de man gewond was geraakt en de haaienvin werd gezien werd iedereen door Salvamento Marítimo ofwel de strandwachten uit het water gehaald en werd de rode vlag gehesen wat inhoudt dat er niet gezwommen mag worden. Op dat moment echter zwom de haai alweer weg en was het gevaar (als er al gevaar was) voorbij. De kustwacht en de strandwachten gingen daarna op onderzoek uit om te kijken of ze de haai nog konden vinden maar die was al weg. Niet veel later kon men weer zwemmen in de zee al waren er niet veel strandgasten die dat nog durfden.

De grote blauwe haai of in het Spaans tintorera staat niet bekend als een agressieve haai maar dat houdt niet in dat het beest kan bijten als deze zich bedreigd voelt. In dit geval was daar geen sprake van, ook al waren er heel veel mensen in de zee en had de haai best wel wat schade kunnen veroorzaken als deze bang was geworden. De man die lichtgewond raakte had schaafwonden aan zijn arm omdat de haai langs hem zwom en de huid van het dier erg ruw is.

Het is de derde keer dat er een haai gezien wordt vlakbij de kust en alweer de tweede keer dat er een haai tussen de toeristen zwemt. Op 25 juni werd er bij het strand van Illetes in Palma de Mallorca een haai gesignaleerd die rustig tussen de mensen zwom. Deze zwom ook vanzelf weer weg en werd een dag later gedood door specialisten van het Aquarium van Palma die van mening waren dat het dier erg ziek was en te zoek om te overleven. Een andere haai werd eerder gesignaleerd voor de kust van Calvià en Palma.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. Het is de natuurlijke leefomgeving van o.a. haaien e.v.a. zee-bewoners.
    Dus er kan van alles langs zwemmen.
    De haai is dus geen indringer de mens echter wel en moet zich dus aanpassen.
    Zonder kieuwen en vinnen mag je nu eenmaal niets claimen. Punt.

  2. Ik was in de zee en zeg tegen mijn vrouw, op z´n Engels Hi. Ze schrok, en ze riep waar. Sja blond.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken