skip to Main Content
IS bedreigt Spanje opnieuw in videoboodschap en prijst de terroristen van Barcelona

IS bedreigt Spanje opnieuw in videoboodschap en prijst de terroristen van Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Islamitische Staat (IS) heeft een week na de aanslag in Barcelona een nieuwe videoboodschap uitgebracht waarin opnieuw Spanje bedreigd wordt met meer aanslagen om op die manier Al Andalus te heroveren. Nu zijn er van dit soort boodschappen al tientallen uitgebracht de laatste jaren maar dit keer wordt er extra verwezen naar Barcelona en worden de terroristen, met name de dader van de aanslag, door de IS gemeld en geprezen voor zijn actie die 14 personen de dood in heeft gejaagd.

In de nieuwe IS video wordt Spanje opnieuw bedreigd met nieuwe aanslagen om op die manier Al Andalus te heroveren en de Christenen hetzelfde lot te geven als tijdens de Spaanse inquisitie toendertijd, heel lang geleden. De video is daarnaast gecentreerd rondom Barcelona waarin de spreker, geïdentificeerd als Al Qurtubi (wat el Cordobés betekent), aan andere terroristen vraagt de bloedige Spaanse inquisitie niet te vergeten en de ongelovige en christelijke Spanjaarden op dezelfde manier te doen lijden. Volgens de politie is Al Qurtubi de 22-jarige Spanjaard Muhammad Yasin Ahram Pérez, geboren in Córdoba.

(Dit is slechts een deel van de video)

In de video is een beeld te zien van de bestelbus die op de Ramblas 14 mensen doodreed en meer dan 100 mensen het ziekenhuis injoeg. De video begint met beelden en teksten in het Engels die de aanslag laten zien in Barcelona. Daarna volgt een deel in het Arabisch gevolgd door teksten in het Spaans en de verschijning van de spreker Al Qurtubi. In de video zijn ook beelden te zien van Koning Felipe VI, minister-president Mariano Rajoy en de Catalaanse premier Carles Puigdemont die samen te zien waren bij de herdenking op de Plaza Catalunya.

Op het einde, na weer een serie van videobeelden over de aanslag in Barcelona, komt een nieuwe spreker in beeld die geïdentificeerd is als Abusalmán Al Andalusí die in moeilijk begrijpbaar Spaans uitlegt dat de Spanjaarden nooit door de IS met rust worden gelaten “Nosotros no dejar a vosotros tranquilos, nunca jamás” De video wordt afgesloten met beelden van de dader van de aanslag op de Ramblas, Younes Abouyaaqoub, die samen met Mariano Rajoy en Koning Felipe VI te zien is.

Deze nieuwe videoboodschap met herinneringen aan de aanslag in Barcelona en de bedreigingen aan het adres van de Spanjaarden en Spanje in het algemeen, is door de Spaanse autoriteiten niet openbaar gemaakt maar wordt, net zoals alle andere bedreigingsvideo’s, serieus genomen. De IS nam meteen na de aanslag in Barcelona de verantwoordelijkheid op zich voor dat bloedbad en zegt dus eigenlijk dat er meer aanslagen zullen volgen, iets wat ze al heel lang roepen maar wat vorige week dan helaas ook is uitgekomen. Toch is dit voor de Spaanse regering geen reden genoeg om het terreuralarm te verhogen van niveau 4 naar niveau 5 omdat er geen sprake is van concrete bedreigingen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 11 reacties
 1. De spaanse tolerante maatbeker is aan het overlopen het sijpelt flink over de rand. Dat geldt ook voor de EU. Wie goed is en wie slecht is doet er niet meer toe. Dat is meestal het eind resultaat. Altijd het zelfde liedje wanneer stopt deze onzinnige manier van terreur voeren. Al die zogenaamde gelovigen waarvan men mag verwachten geweldloos te zijn. De totaal losgeslagen gekte. Wat een onzinnig gekke circus. Waar blijft het verlossende keerpunt . Komt er uberhaubt nog een vredelievende wereld. Eentje die schoon is met lieve zachtaardige mensen. De natuur op zijn best.. Is het mogelijk of is het “” the never ending story””. Was ik maar Harry Potter of Merlin.

 2. Aan Antoinette; De toegevingen en tolerantie moet altijd van de zelfden komen. Heb je al ooit een Moslim gekend die niets eist, wij vragen, zij krijgen en wij worden het bos ingestuurd. We zouden beter ook op onze strepen staan in plaats van altijd ja te knikken.

 3. Moedeloos word ik van alle berichtgevingen waarin IS aan het woord komt en zich zelf ophemelt zogezegd. Heel veel verdriet over wat hun onschuldige mensen en ook veelal kinderen aandoen en dan nog durven te spreken uit mond van ene Allah. Moslim zijn is leven naar de koran en die koran spreekt niet over dood en verderf zaaien. Vele echte moslims hebben verdriet en worden gediscrimineerd omdat ze over een kam worden geschoren met het radicalisme. Als we nu eerst eens bij ons zelf gaan beginnen om liefde te laten blijken aan alle mensen en te geven, uiteraard mag je verdriet hebben over wat er overal ter wereld gebeurt maar zaai geen haat want dan kun je jezelf meten met de IS strijders.
  Leef zonder angst, sta open voor goede gesprekken met alle bevolkingstakken en gelovigen, katholiek, joods, moslims etc en respect ieders huidskleur, geef vrede…..en ditgene wat ik nu geschreven heb zou ik ook graag aan trump en poetin en noord korea en turkije door willen geven. Dit is mijn mening en zo wil ik leven in vrede en met respect.

 4. Dat komt ervan dat volk altijd tegemoet te komen en ze in te volgen in de naam van tolerantie. In Aguilas is er een discotheek met de naam “La Mecca” en onder druk van de moslims en voor de goede vrede werd de naam veranderd. De stad Aguilas heeft een grond ter beschikking gesteld om een moskee te bouwen, wij als katholieken moeten maar eens trachten een kerk te bouwen bij dit fanatiek volk. Zij hebben in Europa niets te zoeken of ze moeten zich aanpassen aan onze levenswijze.

  1. Zolang wij geen kerken mogen bouwen in Moslimlanden, moeten wij ze absoluut niet toestaan moskeeën te bouwen en speciale moslimscholen. Gelijke monniken, gelijke kappen.
   Als wij in Moslimlanden zijn passen wij ons aan, zij hebben zich aan te passen aan ons. Zo niet, dan terug.

 5. Vraag me af hoelang het nog zal duren vooraleer er een nieuwe aanslag gepleegd zal worden.
  Misschien jullie niet, maar wij hier zijn er niet al te gerust in.
  We sluiten ons totaal niet op en gaan overal naartoe maar we zijn toch een beetje bang voor wat komen gaat. Eerlijk is eerlijk, we zijn bang en dat mag denk ik.
  Hopelijk kan de politie die smeerlappen tijdig stoppen alhoewel dit heel moeilijk is.
  Over de rest van het artikel geef ik geen reactie, het er al te veel gelezen en ieder zijn waarheid denk ik dan maar.
  Iedereen schrijft of bericht over die smeerlappen en dit is hun goed recht en lees het ook wel, als er volgende week nog over bericht wordt zal ik het ook lezen maar aan de andere kant denk ik ook dat die smeerlappen niet altijd in de picture mogen staan, al die aandacht verdienen ze niet maar begrijp de media wel, die doen ook maar hun werk. Al die informatie is uiteraard goed voor de politie maar voor mij mag het daar stoppen, die smeerlappen moeten al die aandacht niet krijgen.
  Dit is mijn bescheiden mening, wacht op jullie mening….een beleefde natuurlijk.

  1. Ik begrijp je reactie volkomen en dat de schrik er wel in zit is normaal. Het is ook een menselijk aspect.
   Hij spreekt over de Spaanse inquisitie !!!!!! Als iedereen wraak zou nemen om wat er eeuwen gebeurd is dan leven we de ganse dag op voet van onbehagen en oorlog.
   Leven in vrede en iedere dag er het beste van te maken en te genieten is toch zalig !

  2. Beetje uit de context de inquisitie !!! Moren uit Spanje 1492 dacht ik en de inquisitie is zowat 50-60 jaar later en was meer gericht tegen de katholieken die buiten hun boekje gingen .
   En wat zijn wij toch ezels . De Spanjaarden hebben zoveel moeite gedaan om de islam buiten te krijgen en nu laat men ze zo binnen wandelen en ze krijgen nog geld erbij

   1. Dat zijn typisch de westerse landen die proberen zo barmhartig en populair te zijn. Denk je dat ze bijvoorbeeld ook geld in Saudi Arabië krijgen? Maar we krijgen ons lesje wel, het begin is er al.

   2. Helaas heeft u geen gelijk wat betreft het jaartal….De Spaanse Inquisitie werd in 1478 opgericht, nadat Isabella van Castilie en Ferdinand van Aragon met elkaar gehuwd waren, en samen naar vergroting en versterking van hun koninkrijk streefden.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken