skip to Main Content
Minder hotelovernachtingen in Spanje gedurende september
Freepik

Minder hotelovernachtingen in Spanje gedurende september

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Minder hotelovernachtingen in Spanje in september

Freepik

MADRID – Volgens de meest recente gegevens van het Spaanse Bureau voor de Statistieken (INE) hebben er in de maand september een 0,4% minder hotelovernachtingen plaatsgevonden in Spanje in vergelijking tot dezelfde maand in 2017. In totaal is er sprake van 37,8 miljoen hotelovernachtingen met een gemiddelde kostprijs per hotelkamer van 90,30 euro.

Het aantal hotelovernachtingen van Spanjaarden (turismo nacional) in september steeg met +0,5% maar de hotelovernachtingen van de buitenlanders (turismo internacional) daalde met -0,8% in september. Ook de gemiddelde overnachtingsduur in een hotel in september daalde met -1% naar 3,4 nachten.

Spanjaarden

De meeste overnachtingen van de Spaanse toeristen vonden in de maand september plaats in de regio’s Andalusië (21%), Comunidad Valenciana (13,7%), Catalonië (13,3%) en de Comunidad de Madrid (8,1%). Wat betreft percentages stegen deze in Andalusië met +6% en in de Comunidad de Madrid met +6,6% maar daalden deze in Catalonië met -5% en in de Comunidad Valenciana met -1,6%.

Buitenlanders

De meeste overnachtingen van de internationale toeristen vonden in de maand september plaats in de regio’s Balearen (32,7%), Catalonië (19,2%), Canarische Eilanden (18,7%), Andalusië (13,4%), Comunidad Valenciana (5,9%) en de Comunidad de Madrid (4,8%). Wat betreft percentages bleven deze gelijk op de Balearen en stegen deze licht met +0,4% in Catalonië en +3,1% op de Canarische Eilanden.

Nationaliteiten

Gekeken naar de nationaliteiten van de internationale reizigers wat betreft hotelovernachtingen valt op dat deze zijn gedaald bij de belangrijkste groepen reizigers zoals de Britten met -0,5% en de Duitsers met -7% maar ook bij de Nederlanders met -4,8% terwijl dit bij de Belgen ongeveer hetzelfde is als september 2017.

Het aandeel van buitenlandse toeristen is 27% Britten, 21,9% Duitsers, 7% Fransen, 4,1% Nederlanders, 3,7% Italianen, 3,1% Russen, 2,8% Amerikanen en 2,8% Belgen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken