skip to Main Content
Taxichauffeurs Madrid en Andalusië gaan staken uit protest tegen de huurauto’s met chauffeur

Taxichauffeurs Madrid en Andalusië gaan staken uit protest tegen de huurauto’s met chauffeur

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De taxichauffeurs in Madrid en op veel plaatsen langs de kust van Andalusië gaan op 29 november staken uit protest tegen de zogenaamde huurauto’s met chauffeur. Deze VTC voertuigen worden veel goedkoper aangeboden via de bekende apps en websites van Uber en Cabify. De taxichauffeurs zien deze vorm van tegen betaling rijden al langer als illegaal en onterecht.

De eerste taxirijders die op 29 november het werk willen neerleggen en willen gaan manifesteren in Madrid zijn de taxichauffeurs uit de hoofdstad van Spanje. Later zijn daar ook de chauffeurs van de Federación Andaluza de Autónomos de Taxi bij gekomen. Bijna 90% van alle taxichauffeurs in Andalusië zijn hierbij aangesloten waarvan een groot deel van de chauffeurs al heeft aangegeven mee te doen met de werkonderbreking. Er zal een 25% minimale service van taxi’s zijn op die dag.

De staking zal dus gaan plaatsvinden op 29 november tussen 11 en 15 uur. Chauffeurs uit heel Andalusië kunnen mee gaan doen net zoals het merendeel van de taxirijders in Madrid en omgeving. Daarnaast heeft de nationale vereniging van alle taxichauffeurs in Spanje aangekondigd dat ze bezig zijn met de planning van een landelijke staking en grote manifestaties in heel Spanje. Dit zal moeten plaatsvinden na de Kerst.

De taxichauffeurs zijn al maanden kwaad over de situatie die is ontstaan door de diensten van een huurauto met chauffeur ofwel VTC zoals de diensten van Uber en Cabify waarbij de tarieven vaak veel lager liggen. Er wordt al langer onderhandeld tussen de Spaanse overheid en de vereniging van taxichauffeurs maar tot nu toe zonder al te veel succes.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
 1. Begrijpelijk, want een overheid kan niet aan de ene kant handenvol geld voor een taxi-vergunning vragen, om vervolgens lui die hun diensten onder een iets andere naam onder de prijs aanbieden de hand boven het hoofd te houden. Dat pikt toch niemand?

  1. Het kost nog geen 50 euro, maar ze worden niet meer uitgegeven. De taxichauffeurs zagen ze echter als een gratis pensioen dus verkochten ze die voor meer dan 100.000 euro. Nu kunnen andere bedrijven zonder die vergunning een vergelijkbare dienst leveren en blijken hun tulpenbollen niks waard te zijn. Vooral lullig voor diegenen die wel een ton hebben geïnvesteerd in zo’n inmiddels haast waardeloze vergunning.

  2. Vergunningen voor taxis kosten 50 euro. Daar de gemeenten een beperkt aantal vergunningen uitgeven is er een ware privé handel in taxi-vergunningen ontstaan waarbij vergunningen onderling voor 150.000 van de hand gaan.
   Dit drijft de prijs op, en in dat gat zijn andere konkurenten gedoken.
   Taxichauffeur is het meest door de gemeenten beschermde beroep. Stel je voor dat een gemeente maar een beperkt aantal bouwvergunningen per jaar zou afgeven… en ook de particuliere verkoop van huizen willen beperken… De huizen zouden onbetaalbaar worden. Dit is dus exact wat er in de taxi-sector is gebeurd. Het is echter de klant die de rekening betaald.
   In Madrid van Chamartin naar Barajas (luchthaven) 30 euro. Klinklare diefstal.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken