skip to Main Content
Eerste sneeuw gevallen op en rond de Teide berg op Tenerife
Twitter

Eerste sneeuw gevallen op en rond de Teide berg op Tenerife

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SANTA CRUZ – Het is niet de eerste keer en het zal ook niet de laatste keer zijn maar de hoogste delen van de Teide berg/vulkaan op het Canarische Eiland Tenerife zijn weer wit gekleurd na de eerste sneeuwval van deze herfst/winter. De temperatuur ligt vanaf 1.800 meter hoogte rond het vriespunt en de regen zorgde voor de rest.

De sneeuw is dit jaar op vrijdag voor het eerst gevallen op het Canarische Eiland Tenerife. Uiteraard niet langs de kustplaatsen maar rondom de hoogste berg van Spanje, de Teide. Een groot deel van het natuurpark is bedekt met een laag sneeuw en ook diverse toevoerwegen naar de top zijn gesloten vanwege de sneeuw.

Zo zijn de wegen TF-21 (Boca Tauce), TF-21 (La Orotova tot aan de Parador), TF-24 (La Esperanza) en de TF-523 (Cruce Los Loros) die toegang geven tot het Parque Nacional del Teide gesloten vanwege sneeuw op het wegdek, zo meldt Carreteras Tenerife op Twitter. Later op vrijdag waren deze wegen weer geopend maar werd afgeraden om er gebruik van te maken.

De berg Teide is uiteraard wel vaker bedekt met een laag sneeuw, iets wat logisch is want het is immers de hoogste berg (3.718 meter) van heel Spanje, maar in de lager gelegen delen van het natuurpark ligt niet altijd sneeuw.

Het wil echter wel vaker voorkomen dat er ijs ligt op de wegen maar dat neemt niet weg dat veel toeristen die er met de auto op uit trekken al snel achterkomen dat het weer verraderlijk kan zijn. Zij komen dan vaak voor gesloten wegen te staan waardoor de Teide excursie niet doorgaat.

Het was voor de Teide dus geen Black Friday maar een White Friday 😉

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
  1. karin van der Spek Rob het spijt me maar Tenerife is echt wél Spanje dus de Teide ook. schreef:

    Rob het spijt mee zeer maar Tenerife is een
    spaans Canarischeiland en de Teide dus ook.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken