skip to Main Content
De 10 meest geïnstagramde Spaanse steden in 2017

De 10 meest geïnstagramde Spaanse steden in 2017

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Instagram, wie kent het niet, het sociale netwerk waar men foto’s deelt met volgers en het liefst foto’s wanneer iemand op vakantie is. Aangezien er tientallen miljoenen buitenlanders naar Spanje op vakantie komen is het ook niet meer dan logisch dat deze vakantiegangers ook hun foto’s op Instagram plaatsen. Het sociale netwerk houdt alles bij en heeft nu bekend gemaakt welke 10 bestemmingen in Spanje het meest gefotografeerd werden in 2017.

Zes jaar geleden werden de hashtags (#) op Instagram geintroduceerd en is het makkelijker geworden om lijsten bij te houden. Blijkbaar heeft Instagram inmiddels meer dan 600 miljoen gebruikers wereldwijd die dagelijks, wekelijks of maandelijks (of heel sporadisch) foto’s delen met de wereld. Dat er ook foto’s in Spanje gemaakt worden is dan nogal duidelijk en dus kijken we eens naar de 10 meest geïnstagramde steden van Spanje.

1- Barcelona

De Catalaanse hoofdstad is goed voor 34 miljoen foto’s waarbij de hashtag #barcelona werd geplaatst. Gezien dat Barcelona de tweede grote stad van Spanje is, is het een hele prestatie om op de nummer een te belanden. Aan de andere kant is Barcelona zeer toeristisch en zijn er mooie monumenten te vinden die mooi te fotograferen zijn voor Instagram. Toppers zijn uiteraard de Sagrada Familia, Parc Güell en de Ramblas.

2- Madrid

De hoofdstad van Spanje werd door middel van foto’s 22 miljoen keer gedeeld op Instagram. Dat is natuurlijk een behoorlijk aantal maar toch 12 miljoen foto’s minder dan Barcelona. Het Koninklijke Paleis, het Retiro park en de Plaza Mayor waren de toppers dit jaar.

3- Valencia

Volgens de statistieken van Instagram werden er 9 miljoen foto’s gedeeld met de hashtag #valencia. Vooral de feesten zoals de Fallas en de Ciudad de las Artes y las Ciencias waren erg populair op Instagram.

4- Palma (de Mallorca)

De grootste stad van de Balearen eilanden is Palma (de Mallorca) en is ook populair op Instagram waarbij er iets meer dan 6 miljoen foto’s werden gepubliceerd. Een van de meest gefotografeerde gebouwen van de stad Palma is de kathedraal Santa María.

View this post on Instagram

♡ #catedral #palmademallorca #illesbalears #wanderlust

A post shared by María (@mariaydillo) on

5- Sevilla

Voor de nummer vijf op de lijst gaan we naar het zuiden, naar de hoofdstad van Andalusië. Er werden gedurende 2017 maar liefst 4,5 miljoen foto’s gedeeld met de hashtag #sevilla waarbij natuurlijk foto’s van de Feria de Abril, de Triana wijk, de la Giralda en de Plaza de España het meest gedeeld werden.

6- Málaga

Op de nummer zes staat de stad Málaga of in ieder geval de hashtag #malaga met meer dan 3 miljoen foto’s en vermeldingen. Een van de meest gedeelde foto’s is die zoals hier te zien is, het uitzicht vanaf het Castillo de Gibralfaro over de stad, de Plaza de Toros en de haven. Daarnaast werden er ook veel foto’s gedeeld met als hoofdrol de Feria, de Semana Santa, de kathedraal en uiteraard Picasso.

7- Granada

De zuid Spaanse stad Granada staat op een verdiende zevende plaats met 2,7 miljoen foto’s wat er best meer zouden kunnen zijn. Er is alleen gekeken naar de hashtag #granada en niet naar de hashtag #alhambra, een van Spanje’s meest bezochte en gefotografeerde monumenten.

View this post on Instagram

On a rocky hill that is difficult to access, on the banks of the River Darro, protected by mountains and surrounded by woods, among the oldest quarters in the city, the Alhambra rises up like an imposing castle with reddish tones in its ramparts that prevent the outside world from seeing the delicate beauty they enclose. 👑📷🌲🌳⛅🌝 . . . . . #travel #igtravel #traveler #travelingram #travelling #traveling #instatravel #travelgram #wanderlust #traveller #travelbug #travelpics #traveladdict #worldplaces #aroundtheworld #traveltheworld #worldcaptures #travels #instapassport #instatraveling #spain #granada #laalhambra #alhambra #viewpoint #andalucia #historicalplace #espania #fortress #forest

A post shared by 🌍 Milica & Marko 🌎 (@journey_untraveled) on

8- Alicante

De hashtag #alicante heeft het ook goed gedaan op Instagram dit jaar met 1,9 miljoen foto’s. Die kunnen echter te maken hebben met de stad Alicante maar ook natuurlijk met de provincie Alicante. Toch werden er veel foto’s geplaatst met monumenten van de stad als hoofdrol zoals de Isla de Tabarca, het San Juan strand en het kasteel van Santa Bárbara.

View this post on Instagram

🙊💞 #Spain #alicante #лето2017

A post shared by Катрина (@sh.k_ate64) on

9- Bilbao

De Baskische stad BIlbao ontvangt jaarlijks mede dankzij het Guggenheim museum vele miljoenen buitenlandse bezoekers die natuurlijk hun bezoekje willen delen met de hashtag #bilbao. Er werden 1,7 miljoen foto’s geplaatst met Bilbao als hoofdrol. Dat aantal zou hoger kunnen zijn als we ook #guggenheim mee zouden tellen.

View this post on Instagram

Puppy – Bilbao #puppy #bilbao #puppybilbao

A post shared by Véronique (@veka15) on

10- Zaragoza

De hoofdstad van de autonome deelstaat Aragón, Zaragoza werd met de hashtag #zaragoza maar liefst 1,9 keer gedeeld door middel van foto’s op Instagram. Uiteraard mogen klassiekers zoals de basiliek van Nuestra Señora de El Pilar, de kathedraal del Salvador en het palacio de la Aljafería niet ontbreken op het sociale medium.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken