MENING: Is Kerstmis vieren leuker in Spanje?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
MENING: Is Kerstmis vieren leuker in Spanje?
Beeld: 123rf

MADRID – Veel Nederlanders en belgen kiezen ervoor om de Kerst niet in eigen land maar in Spanje te vieren. Sommige doen dat vanwege het klimaat en de zon, anderen om aan de Kerstgekte in eigen land te ontkomen terwijl er ook medelanders zijn die niets met Kerstmis te maken willen hebben. Maar waar vier jij Kerst en als je dat doet in Spanje in plaats van in je thuisland, waarom dan en wat is jouw mening over de Spaanse kerst?

Als je in Spanje woont dan is het vrij normaal dat je ook daar de Kerst viert al zijn er ook veel Nederlanders en Belgen die toch met de Kerst naar Nederland of België reizen om tijdens Kerstmis bij de familie te zijn. 

Maar er zijn ook weer mensen die juist andersom gaan en Nederland of België omruilen voor Spanje. Dat kan zijn omdat ze weg willen bij de familie en geen zin hebben in de Kerstgekte of omdat ze helemaal geen zin hebben in de Kerst. Anderen gaan weer naar Spanje omdat ze lekkere temperaturen en een zonnetje willen hebben zoals bv. aan de Costa Blanca, Murcia, Andalusië of op de Canarische Eilanden.

Maar als je toch de Kerst viert en dat doet in Spanje dan is dat toch weer anders dan in eigen land. Zo is de belangrijkste avond de Nochebuena op 24 december met het Kerstdiner en op Kerstdag 25 december met de lunch. Een tweede Kerstdag kent men in Spanje niet (behalve in verschillende regio’s) dus de Kerst is korter … maar ook weer langer want de Kerstperiode in Spanje gaat tot na Driekoningen op 6 januari met daar tussenin Noche Vieja ofwel Oudejaarsavond en Nieuwjaar. 

Ook de gewoontes en gebruiken zijn anders en de vraag is of je daar als buitenlander aan meedoet of niet? Met andere woorden, is de Kerst in Spanje vieren leuker en gezelliger dan in Nederland of België of niet. Wat is jouw mening over de Kerst in Spanje.

  • Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
  • Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
  • Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden.
  • Dit artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail [email protected]
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email [email protected]
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.