skip to Main Content
Amandelbloesem volop te zien in Spanje (foto’s)
Pixabay

Amandelbloesem volop te zien in Spanje (foto’s)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De amandelbloesem is op veel plaatsen in Spanje en dan met name langs de Middellandse Zeekust en op de Balearen en Canarische eilanden volop te zien. Op sommige plaatsen staan de amandelbomen al weken in bloei terwijl dat eigenlijk begin of half februari moet beginnen. Het zonnige en warme weer heeft er echter voor gezorgd dat het bloesem proces al eerder is begonnen.

In Spanje zijn veel amandelbomen (almendros) te vinden. Volgens cijfers van eind 2017 staan er op 660.000 hectare (zo groot als de autonome regio La Rioja) amandelbomen in het land. Dat is ook niet zo verwonderlijk aangezien Spanje de derde grootste amandel producent ter wereld is achter de Verenigde Staten en Australië.

Voordat een amandelboom tot bloei komt heeft deze tussen de 500 en 700 uren een temperatuur nodig van rond de 7 graden. Daarnaast bloeien niet alle types amandelbomen op hetzelfde moment. Volgens dit artikel zijn de beste plaatsen om de amandelbloesem te zien o.a. Villalpardo (Cuenca), Garrovillas de Alconétar (Cáceres), Valle del Pop (Alicante) en Sierra de Tramuntana (Mallorca).

Misschien is het voor de natuur niet zo’n goed nieuws dat de amandelbloesem eerder is begonnen maar voor de natuurliefhebber en amateurfotografen juist wel want dit zijn de weken dat men door Spanje kan rijden of lopen om te genieten van de jaarlijkse roze en witte vacht die over de valleien, heuvels en dalen wordt gelegd.

Hieronder een selectie van foto’s die Verne op Instagram heeft gevonden.

View this post on Instagram

Almendros en flor. ¿No sabes qué hacer en febrero? ¿Quieres ver algo realmente bonito? Hay un municipio en el norte de la provincia de Alicante, llamado Lliber que es precioso. Sus calles excelentemente cuidadas y sus casas de piedra, te reciben como si te hubieras transportado al norte de la península, y cautivan al turista ansioso de imágenes que inmortalizar y disfrutar posteriormente en su rincón de los recuerdos. Si aún no lo conoces, escápate pronto y disfruta además de sus coloridos campos de almendros 🌸🌸 ••• . . . ••• 📍 Lliber, Alicante. ••• . . . ••• @chiaramomo preciosa foto 👌🏼😍 ••• . . . #comunitatvalenciana #comunidadvalenciana #provinciadealicante #alicante #lliber #alicanterunaway #almendro #almendrosenflor #febrero #february #almondtree #flowers #precioso #beautiful #nature #naturaleza

A post shared by Alicante Runaway (@alicanterunaway) on

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
 1. Mijn vrouw die Spaanse is zegt dat dit heel erg slecht is, deze bomen moeten pas begin maart in bloei komen. De natuur is op deze manier voledig ontregelt. Je ziet het ook aan de Wespen deze vliegen gewoon de gehele winter door en dat hoort ook niet.

  1. Amandelbomen zijn de eerste die bloeien en dat is altijd begin tot ongeveer midden februari. Dit is hier héél normaal, dus je vrouw die Spaanse is weet er precies niet zoveel van! De kersen, krieken, perziken… die bloeien rond half maart. De amandelbloesems zijn ondertussen bijna helemaal over.

   1. Wellicht hangt het af van in welk deel van Spanje je woont?
    Kan me voorstellen dat het hier in het zuiden eerder warmer is dan in het noorden en daardoor bomen eerder uitlopen? Maar inderdaad ik weet ook niet beter dan dat de amandel al begin van het jaar zo te zien is.
    Maar leo heeft wel gelijk dat de natuur anders is dan het zou moeten, zo zijn er ook al weer heel veel muskieten. Ik heb in 12 jaar nog nooit een steek gehad in Februari en zowel mijn kids als ik zijn al gestoken.
    De winters zijn te zacht en daardoor blijven er van allerlei beestje in leven die normaal pas later weer te voorschijn zouden moeten komen.
    Naast dat het eigenlijk te warm is overal, is het ook overal veel te droog.
    Zelfs in Nederland hebben de huizen er last van zo las ik, verzakkingen en alles dreigt door te droge grond.
    We hebben hier ook gewoon regen nodig. Maar of die nog komt??
    Als ze eens op zouden houden met die dat besproeien in de lucht met vliegtuigen, dan zou de natuur wellicht zich ook wat beter kunnen houden aan het normale ritme.
    Dagelijks zie je bergen vliegtuigen die allemaal sporen uitzetten en dit zijn geen gewone vliegtuigen. Let maar eens op de patronen etc. die ze maken, daar zitten mensen achter met bepaalde agenda´s welke agenda´s dat zijn, geen idee.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken