Eerste bevestigde coronavirus besmetting in Catalonië (2020)

Eerste bevestigde coronavirus besmetting in Catalonië
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

BARCELONA – Nadat op het Canarische Eiland Tenerife in het zuiden in Adeje dinsdagmorgen een Italiaanse arts positief werd getest op het coronavirus en hij opgenomen moest worden in het ziekenhuis, heeft Spanje nu te maken met een vierde bevestigde besmettings geval. Het gaat om een vrouw uit Barcelona die recent in het noorden van Italië is geweest en positief is getest op het coronavirus.

Eerst was er een Duitse toerist op het Canarische Eiland La Gomera gevolgd door een Britse toerist op het Balearen eiland Mallorca en daarna een derde geval op het Canarische Eiland Tenerife. In alledrie de gevallen gaat het om buitenlandse toeristen die buiten Spanje besmet zijn geraakt en daarna naar Spanje reisden.

Het vierde bevestigde besmettings geval is een Italiaanse vrouw woonachtig in Barcelona. Deze vrouw is recent in het noorden van Italië geweest en werd op dinsdag in een ziekenhuis in de Catalaanse hoofdstad opgenomen. UPDATE: De echtgenote van de Italiaanse man heeft na onderzoek ook het coronavirus.

Er zijn meer mogelijke besmettingen in Spanje zoals in de provincie Tarragona, om precies te zijn in de kustplaats Calafell en enkele gevallen die nog onderzocht worden in Madrid en de provincie Alicante. Daarnaast worden personen in Valencia en Castellón onderzocht.

UPDATE: De patiënt in Castellón is door het ziekenhuis als positief bevestigd maar officieel moet dat in Madrid bevestigd worden, iets dat nog niet gebeurd is. De patiënt in Valencia is negatief uit het coronavirus onderzoek gekomen.

De Spaanse overheid is in spoedoverleg om te bestuderen of er extra maatregelen genomen moeten worden in Spanje. Ondertussen vragen ministers en de Spaanse premier Pedro Sánchez om geduld, geen paniek en vertrouwen in het Spaanse gezondheidssysteem.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.