Eerste bevestigde coronavirus besmetting in Catalonië

Eerste bevestigde coronavirus besmetting in Catalonië
Beeld: 123rf

BARCELONA – Nadat op het Canarische Eiland Tenerife in het zuiden in Adeje dinsdagmorgen een Italiaanse arts positief werd getest op het coronavirus en hij opgenomen moest worden in het ziekenhuis, heeft Spanje nu te maken met een vierde bevestigde besmettings geval. Het gaat om een vrouw uit Barcelona die recent in het noorden van Italië is geweest en positief is getest op het coronavirus.

Eerst was er een Duitse toerist op het Canarische Eiland La Gomera gevolgd door een Britse toerist op het Balearen eiland Mallorca en daarna een derde geval op het Canarische Eiland Tenerife. In alledrie de gevallen gaat het om buitenlandse toeristen die buiten Spanje besmet zijn geraakt en daarna naar Spanje reisden.

Het vierde bevestigde besmettings geval is een Italiaanse vrouw woonachtig in Barcelona. Deze vrouw is recent in het noorden van Italië geweest en werd op dinsdag in een ziekenhuis in de Catalaanse hoofdstad opgenomen. UPDATE: De echtgenote van de Italiaanse man heeft na onderzoek ook het coronavirus.

Er zijn meer mogelijke besmettingen in Spanje zoals in de provincie Tarragona, om precies te zijn in de kustplaats Calafell en enkele gevallen die nog onderzocht worden in Madrid en de provincie Alicante. Daarnaast worden personen in Valencia en Castellón onderzocht.

UPDATE: De patiënt in Castellón is door het ziekenhuis als positief bevestigd maar officieel moet dat in Madrid bevestigd worden, iets dat nog niet gebeurd is. De patiënt in Valencia is negatief uit het coronavirus onderzoek gekomen.

De Spaanse overheid is in spoedoverleg om te bestuderen of er extra maatregelen genomen moeten worden in Spanje. Ondertussen vragen ministers en de Spaanse premier Pedro Sánchez om geduld, geen paniek en vertrouwen in het Spaanse gezondheidssysteem.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

4
Reageer op dit artikel

4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
leo

Een nieuwe infectie in Madrid, gaat om een 24 jarige uit Italie.

leo

Er is alweer een 2e Corona besmetting vandaag in Castellon, zolang ze geen strengere maatregels nemen blijft dit virus doorgaan.

Roberto

De risicos heden met snel verkeer en grote verplaatsingen mensen massa’s, is het bijna niet tegen te houden. De economische belangen en schades zijn heden niet in te perken. Dus verspreiding is bijna niet te voorkomen. Heeft te lang geduurd om maatregelen definitief te nemen. Advies is, zorg voor sterk imuum systeem. Beperk suikers en insuline resitentie. En vasten maken het lichaam meer resistent. Volgens artsen. Vooral ketosis in het lichaam.

De Baetselier

Dit loopt uit de hand….. dat zie je zo aankomen. En de hoge omes verklaren dat het niet erg is en om geïsoleerde gevallen gaat
Haha !!! Of moeten we boos zijn

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.