skip to Main Content
Spectaculair om te bezoeken: de kersenbloesem in de Valle del Jerte in Extremadura
El Pais

Spectaculair om te bezoeken: de kersenbloesem in de Valle del Jerte in Extremadura

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

CÁCERES – Het is de tijd van het jaar, de primavera ofwel lente waarbij de Valle del Jerte door tienduizenden toeristen en dagjesmensen bezocht wordt vanwege de spectaculaire panoramische vergezichten over de valleien vol met kersenbloesem. Dit wordt ook wel de Fiesta del Cerezo en Flor genoemd waarbij meer dan anderhalf miljoen kersenbomen vol in bloei te bekijken zijn.

De Valle del Jerte is gelegen in de provincie Cáceres in de deelstaat Extremadura en rond de start van de lente is deze vallei gedurende enkele weken wit gekleurd door de bloesem van de meer dan anderhalf miljoen kersenbomen. Het is een spektakel om te zien en het is niet voor niets dat er tienduizenden toeristen naar dit gebied komen om foto’s te maken en rond te rijden in de Valle del Jerte of om de stad Cáceres en de dorpen El Torno, Casas del Castañar en Cabrero te bezoeken.

Hieronder staat een kaart met daarop de ideale auto route (50 km lang) om de Valle del Jerte en de dorpen Valdastillas, Piornal, Barrado, Cabrero, Casas del Castañar, El Torno en Rebollar te leren kennen. Daarnaast een video waarbij de kersenbloesem of de cerezo en flor vanuit de lucht te zien is. Geniet ervan 🙂

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken