skip to Main Content

Ambitieus Europees project in Hospital Clinic Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – (Else Beekman) Het Clinic ziekenhuis te Barcelona zal het ‘Alice Rap’-onderzoek gaan coördineren, een ambitieus project op Europees niveau waarvoor 10 miljoen euro werd uitgetrokken.

Met dit onderzoek zullen wetenschappers uit 25 landen het verslavingsconcept gaan herdefiniëren om zo op mondiaal niveau tot nieuwe politiek ten aanzien van het thema te komen.

Alice Rap staat voor Addictions and Lifestyles in Contemporary Europe Reframing Addictions Project).

Het project werd in april gestart en zal ongeveer 5 jaar in beslag gaan  nemen. Ruim 70 onderzoekscentra doen mee met meer dan 100 wetenschappers uit ruim 20 disciplines. Zo maakte de directeur Verlavingen van Clínic, Antoni Gual, maandag bekend tijdens een persconferentie.

Het doel van de studie is aanbevelingen te doen gebaseerd op bewijs en de verslavingen die onderzocht worden betreffen niet enkel illegale drugs, maar ook alcohol, tabak en gokspelen.

Zo moet meer inzicht worden verschaft in de effecten die diverse verslavingen hebben op verschillende onderdelen in de maatschappij.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend