skip to Main Content
Valencia wint Copa del Rey van FC Barcelona met 2-1

Valencia wint Copa del Rey van FC Barcelona met 2-1

VOETBAL – Het is FC Barcelona niet gelukt om het slechte resultaat in de halve finale van de Champions League te vergeten en een beter resultaat te boeken in de Spaanse bekerfinale van de Copa del Rey. Uiteindelijk schoten de Catalanen weliswaar veel op het doel en probeerden ze het wel met drie keer zoveel balbezit maar Valencia wist de wedstrijd uiteindelijk te winnen.

Gedurende 90 minuten probeerden de spelers van FC Barcelona het doel van Valencia te raken maar de Nederlandse doelman van Barcelona Jasper Cillessen kon niet voorkomen dat Valencia in de 21e met een doelpunt van Gameiro in de 33e met een doelpunt van Moreno Machado op een 2-0 voorsprong kwam te staan.

Het tweede doelpunt kwam na de ‘cooling break’ in de 30e minuut zodat de spelers konden afkoelen aangezien het om 21.30 uur ‘s avonds nog 30 graden was in Sevilla waar de bekerfinale gespeeld werd.

Het duurde na de rust tot de 73e minuut voordat Lionel Messi een doelpunt kon maken waardoor de score op 2-1 kwam te staan. Dit doelpunt van Barcelona kwam net voor de tweede ‘cooling break’ na 75 minuten spelen. Daarna kwam Barcelona wel op gang en werden er kansen gecreëerd maar een gelijkmaker kwam er niet. Ook na een verlenging van 5 minuten eindigde de finale van de Spaanse bekercompetitie met 2-1 voor Valencia.

Valencia heeft in de 17e finale in de Copa del Rey voor de 8e keer de beker mee naar huis mogen meenemen. De laatste keer dat de club deze wist te winnen was in 2007/2008, 11 jaar geleden dus. Voor Valencia komt de Copa del Rey winst als geroepen omdat de club dit jaar haar 100-jarig bestaan viert.

FC Barcelona wist in de 41e finale van de Copa del Rey niet voor de vijfde opeenvolgende keer te winnen (de laatste vier keer won de club wel) en het totaal aantal bekers te verhogen naar 31. De Catalaanse club is blijven steken op 30 Copa del Rey trofeeën. Daarmee is FC Barcelona nog steeds de absolute Copa del Rey kampioen van Spanje aangezien Real Madrid 39 finales heeft gespeeld en 19 keer wist te winnen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by