MENING: Ga jij deze zomer op vakantie naar Spanje?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
MENING: Ga jij deze zomer op vakantie naar Spanje?
Beeld: 123rf

Laatste update: 5 maanden geleden.

MADRID – Vanaf juli is het voor de internationale reizigers weer mogelijk om Spanje binnen te komen om o.a. naar de tweede woning te gaan maar vooral om op vakantie te gaan naar de favoriete vakantieplek aan de Spaanse Costa’s of op de eilanden. Helaas is er nog steeds geen definitieve datum genoemd dus daar moeten we nog even op wachten maar de grenzen gaan in ieder geval in juli weer open. Dus wat is jouw mening, ga je op vakantie naar Spanje dit jaar of toch maar niet?

Eens of oneens dat is een andere discussie, feit is dat Spanje net zoals elk land op een bepaalde manier probeert op een verantwoorde en gecontroleerde manier uit de corona-crisis te komen. Maar tegelijkertijd weet het land ook dat het toerisme belangrijk is voor veel werknemers in Spanje en uiteraard voor de economie maar, dat heeft men in Spanje wel bewezen, de gezondheid gaat boven alles, ook die van de internationale reizigers.

Even ter duidelijkheid (want er is in diverse Nederlandse en Belgische media nogal tegenstrijdige informatie). Het dragen van mondkapjes wanneer de 2 meter social distance niet mogelijk is in gesloten openbare ruimtes en op straat is verplicht in Spanje maar alleen TIJDENS DE NOODTOESTAND die op dit moment op 7 juni moet eindigen met een mogelijke verlenging.

Ook de verplichte 14 dagen thuisquarantaine voor ALLE reizigers vanuit het buitenland naar Spanje (dus voor reizigers met de Spaanse én buitenlandse nationaliteit) geldt alleen TIJDENS DE NOODTOESTAND die op dit moment op 7 juni moet eindigen met een mogelijke verlenging. Deze twee maatregelen zijn belangrijk om even uit te leggen omdat veel lezers daar vragen over stellen en diverse buitenlandse media foute informatie geven.

MENING

Maar dan nu de vraag of eigenlijk willen wij jouw mening weten. Ga jij dit jaar op vakantie naar Spanje? En dan hoeven we geen antwoorden van die lezers die een tweede woning hebben in het land want het is logisch dat zij naar Spanje zullen gaan wanneer dat weer mogelijk is.

We willen graag van jou als lezer weten of je op vakantie gaat deze zomer in Spanje of dat je deze voorlopig uitgesteld hebt tot volgend jaar en dit jaar in eigen land blijft.

Volgens de Nederlandse media zijn er namelijk 7,2 miljoen mensen die vakantieplannen maken terwijl er dat in 2019 nog 11,9 miljoen waren. Van de 7,2 miljoen geeft 1,8 miljoen aan in eigen land te blijven terwijl meer dan 5 miljoen Nederlanders toch kiezen voor een vakantie naar het buitenland. Ook in België denkt 1 op de 4 van de inwoners erover na gewoon op vakantie te gaan naar het buitenland.

Bij welke groep zit jij? Die groep die kiest voor vakantie in eigen land of die groep die kiest voor een vakantie in Spanje of een andere bestemming?

NOTA: Voor degene die een reactie geven, graag alleen on-topic dus een reactie dat werkelijk een eigen mening is over op vakantie gaan naar Spanje. Het is overbodig om hier je ongenoegen te uiten over het feit dat je niet naar je tweede woning mag gaan etc., dat is inmiddels wel bekend en daar kunnen we niets aan veranderen 😉

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.