skip to Main Content
Inwoners Gibraltar hebben voor Bremain gekozen met 96 procent van de stemmen

Inwoners Gibraltar hebben voor Bremain gekozen met 96 procent van de stemmen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

gibraltar1aCADIZ – De inwoners van de Britse enclave Gibraltar in het zuiden van Spanje mochten uiteraard ook naar de stembussen om te kiezen of ze bij de Europese Unie wilden blijven of niet. Bijna 96% van de inwoners van Gibraltar hebben gekozen om bij de EU te blijven en slechts 4% wil de Europese Unie verlaten. Meteen na de uitslag wilde Spanje weer van zich laten horen en begonnen de geruchten dat Gibraltar wel bij Spanje wilde gaan horen om zo binnen de EU te kunnen blijven, iets wat uiteraard niet waar is aangezien Gibraltar gewoon Brits grondgebied zal blijven.

De Britse rots van Gibraltar in zuid Spanje behoort aan Groot Brittannië en dus mochten de inwoners ook meedoen aan het referendum van afgelopen donderdag 23 juni. Van de 19.322 inwoners die een stem mochten uitbrengen in het referendum waren er slechts 823 die voor een Brexit kozen terwijl de overige 18.499 voor een Bremain kozen. Helaas dacht de rest van de Britten op de eilanden er anders over en werd er gekozen voor een Brexit.

Wat zullen nu voor de inwoners van Gibraltar en de 11.000 Spanjaarden die daar werken de gevolgen zijn.  Als eerste zal het weer moeilijker worden om “het land” binnen te komen en verwacht men weer grote rijen wachtende mensen bij de douane. Daarnaast zullen er ook veranderingen plaatsvinden rondom de werkvergunningen etc. maar het is nog niet helemaal duidelijk wat de toekomst zal worden. Wat wel zeker is, is het feit dat alles anders zal gaan worden voor zowel de inwoners van Gibraltar alsook de Spanjaarden die daar werken – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken