Alarmerende stijging corona-positieven op Tenerife zorgt voor maatregelen

Alarmerende stijging corona-positieven op Tenerife zorgt voor maatregelen
Beeld: 123rf (aangepast)

Alarmerende stijging corona-positieven op Tenerife zorgt voor maatregelen

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – De regionale overheid van de Canarische Eilanden heeft de regionale stoplicht kleur voor het eiland Tenerife veranderd naar rood dat hoort bij niveau 3. Het eiland Lanzarote heeft kleur geel dat hoort bij niveau 2 en de eilanden Gran Canaria, Fuerteventura, La Palma, La Gomera en El Hierro hebben de kleur groen dat hoort bij niveau 1.

De nieuwe regionale stoplicht kleuren gaan in op zaterdag 26 juni om 00.00 uur en gelden tot en met 10 juli in het geval van Tenerife en tot en met 1 juli in het geval van Lanzarote, dat al de kleur geel had. 

De corona-incidentie is in slechts enkele dagen gestegen naar 102 op 100.000 inwoners in de voorbije 14 dagen. In de afgelopen 24 uur zijn er op alle Canarische Eilanden samen 185 positieve coronatests gemeld waarvan 139 op het eiland Tenerife. De corona-incidentie op de andere eilanden is beduidend lager dan op Tenerife. Een mogelijke verklaring hiervoor heeft men niet gegeven.

De kleur rood (niveau 3) voor Tenerife houdt in dat er enkele corona-maatregelen worden genomen. Dat betekent bijvoorbeeld dat de horeca en winkels gesloten moeten zijn tussen 23.00 en 6.00 uur. In niveau 2 (Lanzarote) is dat 00.00 tot 6.00 uur en in niveau 1 op de overige eilanden is dat zonder limiet.

De horeca op Tenerife moet binnen gesloten blijven en buiten op de terrassen is een maximale capaciteit van 50% toegestaan met maximaal 4 personen aan een tafel. 

Dat zijn in principe de corona-maatregelen die de bewoners en bezoekers van Tenerife kunnen merken want er zijn nog meer algemene corona-maatregelen zoals voor de verpleeghuizen en evenementen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.